Sajam savremene umetnosti od 24. do 27. decembra u galeriji N.EON 1Foto: Facebook/Galerija N.EON

Prvi sajam savremene umetnosti Contemporary Art Fair Belgrade (CAF) biće održan od 24. do 27. decembra ove godine u galeriji N.EON, u Crnogorskoj ulici 10, saopštio je danas organizator.

Ovaj prvi i jedinstveni sajam savremene umetnosti, po ugledu na renomirane sajmove tog tipa u Evropi i svetu, biće specifičan presek aktuelnog stanja savremene likovne scene, sa najreprezentativnijim umetnicima različitih senzibiliteta i generacija, navodi se u saopštenju.

Značaj ove manifestacije, koja se održava prvi put u doba pandemije kovid -19, je retka mogućnost koja daje prostor umetnicima da svoje stvaralaštvo prikažu publici, u vremenu kada je to gotovo neizvodljivo na druge načine.

Umetnicima koji su bili pozvani na javnom konkursu, ostvarili su se u svim likovnim tehnikama – akvarelu, grafici, crtežu, uljanim ili akrilnim slikama, skulpturama.

Izabrane radove učesnika, publika će moći da pogleda, u galeriji N.EON, u četvrtak, 24. od 9 – 17, kao i u petak, subotu i nedelju, 25. 26. i 27. decembra, gde će svaki izlagač imati svoj štand.

Organizatori sajma su – Galerija Art for All, Galerija N.EON i umetnik Ivan Kocić, navodi se u saopštenju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari