Sarajevski "Kavkaski krug kredom” najbolja predstava 1Foto: Stanislav Milojković

Predstava „Kavkaski krug kredom“ Narodnog pozorišta Sarajevo i festivala MESS najbolja je predstava šestog izdanja Novog tvrđava teatra.

Ova predstava, nastala po Brehtovom delu, dobila je najveći broj nagrada. Pored nagrade za najbolju predstavu, dobila je i nagradu za režiju koja je pripala Paolu Mađelju, a dvoje glavnih glumca – Maja Izetbegović i Ermin Bravo – proglašeni su za najbolje glumce na festivalu. Ermin Bravo za uloge Pjevača i Azdaka, a Maja Izetbegović za ulogu Gruše.

Specijalnu nagradu za scenski govor dobila je predstava „Žene iz Troje“ u režiji Nebojše Bradića, Narodnog pozorišta Priština i Pozorišta „Zoran Radmilović“ iz Zaječara. Specijalnu nagradu za istančan poetski izraz dobila je predstava „San o Mileni“ u režiji Jelene Bogavac, u produkciji Udruženja umetnika „ARTISTA“. Judit Laslo dobila je specijalnu nagradu za mladu glumicu, za ulogu Đanine u predstavi „Ventilator“ u koprodukciji Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház i Gledališča Koper.

U žiriju su ove godine bili rediteljka Olivera Đorđević, glumac Radoje Čupič i pozorišna kritičarka Darinka Nikolić (predsednica žirija).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari