Dok je prošli nastup Žan Mišel Žara u Beogradu odlikovala kamerna atmosfera, ovog puta svetski muzički revolucionar sprema specijalni audio-vizuelni spektakl: Beogradska arena, 10. oktobra, biće prošarana komplikovanim sistemima lasera, svetla, projekcijama na video ekranima ukomponovanim sa jedinstvenim zvukovima.

Oduševljen prostorom Beogradske arene tokom prošlog gostovanja, Žan Mišel Žar je obećao da će se vratiti sa potpuno novim muzičko-scenskim doživljajem, kreiranim za ovaj veliki prostor. Žar se na ovoj turneji vraća i svojim analognim instrumentima koje je napravio 1970. godine.

– Želeo sam da budem u prirodnoj, živoj atmosferi, bez kompjutera na sceni, svestan da se izlažem nezgodama jer ovi instrumenti nisu namenjeni ovakvim izvođenjima. Ali time postavljam pred sebe svaki put novi izazov i svaki koncert je drugačiji, poseban. Ovi instrumenti zauzimaju posebno mesto u istoriji muzike. Nestali su početkom osamdesetih kada su Japanci kreirali DX7, i sa razvojem kompjutera nisu imali šanse da „odrastu“ i okupiraju budućnost – rekao je Žar povodom nove turneje po arenama.

Tokom više od dva sata jedinstvenog performansa Žar će publiku Beogradske arene voditi kroz celo svoje stvaralaštvo miksujući najbolje zvukove sa albuma „Oxygene“, „Magnetic Fields“, „Rendezvous“, i „Teo And Tea“.

Posle klasičnog muzičkog obrazovanja i višegodišnjeg komponovanja filmske muzike, džinglova, baleta i pop pesama za druge izvođače, Žar svetski proboj čini izdavanjem revolucionarnog albuma „Oxyge-ne“ 1977. godine. Prepoznatljiv imidž i novi pravac, kako u muzici tako i u koncertnom izvođenju, stvara uklapajući svoja muzička remek-dela u savršen spoj sa neverovatnim scenskim efektima. Ulaznice za koncert u prodaji su po cenama od 3.000, 4.000 i 5.000 dinara na sledećim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, Ušće Shopping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Dom sindikata, Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets.rs i www.eventim.rs.

Sinonim za mistično

Svojim albumima „Oxygene“, „Equinoxe“ i „Magnetic Fields“ postao je vizionar koji je uticao na mnoge umetnike, kao što su Air, Daft Punk, Moby, The Chemical Brothers i mnogi drugi. Danas, Žan Mišel Žar je sinonim za mistično. Njegovi koncerti takođe doprinose održanju mita zvanog Žar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari