“Babe“ sinoć u Mikseru 1Foto: Teodora Ćirić

Kultne „Babe“ u subotu uveče održale su posle više od 20 godina samostalan beogradski koncert u punom Mikseru, gde su pred preko 1.000 oduševljenih posetilaca tokom dva časa izvele najveće hitove.

Vođa „Baba“, gitarista i pevač Žika Milenković, u duhu 1. aprila i predizborne ćutnje, poručio je „Hoću da budem predsednik Srbije“, zatim je sve prisutne odveo na „Ekskurziju“, da bi neočekivano već na početku koncerta stigao i stari veliki hit „Da te vidim golu“, dočekan grlenim pevanjem sjajne beogradske publike.

Specijalno za jednu Martinu, koja se na fejsu pohvalila kupljenom ulaznicom i izrazila muzičku želju, u set listi se našao i naslovni sentiš sa albuma „Slike sna i jave“ (1999).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KrGaDV4PdJY]

Najvernije „baboljupce“ obradovalo je što su mogli da čuju i pesme koje grupa, od ponovnog okupljanja 2013. godine, uglavnom ne izvodi na festivalskim nastupima, među kojima su bile „Bluz iz Srbije“ i “Nirvana“, dok se tonac koncerta Nikola Vranjković (koji je majstorski namestio odličan zvuk u ne preterano akustičnom prostoru Miksera), pridružio Babama na bini odsviravši gitaru u „Ćuretini“.

Dirljivo, „Babe“ su usred koncerta pustile studijsku verziju “Mirka i Marine” dok se na video bimu pojavila slika njihovog prvog bubnjara Gorana Čavajde-Čavketa (1962-1997), podsetivši tako da se navršilo dvadeset godina od njegovog odlaska u legendu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari