Daft PunkDaft Punk, foto: EPA/MICHAEL NELSON

Muzičar Tomas Bangalter iz grupe Daft Punk, koja je pre dve godine prestala da postoji, objavio je da izdaje solo album i prvi put pokazao kako izgleda.

Podsećamo vas, članovi elektronskog dvojca Daft Punk nosili su svemirske kacige kao kostime kad god su nastupali, i vrlo retko su se slikali bez njih.

Solo album bivšeg člana grupe Daft Punk

Bangalterov album pod nazivom „Mythologies“ biće, kako je najavio, orkestarski, a slika koju je otkrio na Instagramu uz najavu novog albuma je crtež koji prikazuje njegovo lice s naslovom „Portret Tomasa Bangaltera za novu mitologiju“, piše Index.hr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erato France (@eratofrance)


Album izlazi 7. aprila, a to delo prvobitno je naručio koreograf Angelin Preljocaj za balet „Mythologies“. Premijerno ga je izveo Orkestar National Bordeaux Aquitaine pod dirigentskom palicom Romaina Dumasa.

Prema najavi, „kao značajno lirsko delo, ‘Mythologies’ pronalazi suosnivača Daft Punka kako ponovno izmišlja svoj pristup komponovanju“, a 90-minutni album „pokazuje malo poštovanja prema konvencionalnim stilskim granicama“, otkrivajući „ljubav prema baroknoj muzici i tragovima američkog minimalizma“.

Projekat datira od jeseni 2019, kada je Angelin Preljocaj pozvao Bangaltera da napiše muziku za novo delo koje je trebalo da obeleži vrhunac višegodišnje saradnje s Opéra National de Bordeaux. Predstava je bila namenjena za desetero plesača iz baletne trupe Opéra National de Bordeaux, desetero iz Preljocajeve vlastite trupe i stalni orkestar opere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari