Povratak grupe Blur na Glastonberi, prvi put u poslednjih 11 godina, označio je ujedno i kraj ovogodišnjeg izdanja festivala na kome su glavne zvezde bili Brus Springstin i Nil Jang, a koje je gledalo preko 130.000 ljudi. Nedavno ponovo okupljeni Blur su u nedelju svojim fanovima podarili nastup sastavljen od dobro poznatih pesama, među kojima su bili i hitovi poput „Song 2“ i „Park Life“.

Smrt Majkla Džeksona, i posveta mnogih izvođača ali i fanova koji su na Glastonberiju nosili majice sa njegovim imenom biće nešto po čemu će 39. izdanje festivala biti zapamćeno, kao i po (konačno) lepom vremenu za razliku od prethodnih godina kada su kiša i blato bili neminovni pratioci.

Organizator festivala Majkl Ivis je morao da plati kaznu od 3.000 funti zato što je nastup Sprignstina bio devet minuta duži od predviđenog, ali to njemu nije nimalo smetalo jer je i sam „39 godina čekao Nila Janga i Brusa Sprignstina“. Ivis je domaćin Glastonberija od 1970. godine, i već je počeo da zove izvođače za sledeću godinu. Pošto ni U2 ni Rolingstonsi još nisu nastupali moguće je da će oni biti zvezde sledećeg izdanja. Takođe, najverovatnije će to biti poslednja godina da on organizuje festival pošto se već uveliko govori da će Glastonberi preuzeti njegova kćerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari