Govor libijskog diktatora Moamera Gadafija, u kojem je rekao da će vlast braniti „do poslednje kapi krvi“ inspirisao je izraelskog di-džeja Noj Alošea da napravi disko hip-hop numeru. Aloše je tako iz Gadafijevog govora uzeo pojedine segmente, na njih „nalepio“ svoju muziku, pesmu nazvao „Zenga, zenga“ (Napred, napred) i na kraju dobio hit koji je za samo tri dana na internet sajtu Youtube pogledalo više od 1,8 miliona ljudi.

Vlada libijskog diktatora već je Alošea označila kao špijuna Mosada, ali on za sebe tvrdi da je samo „31-godišji di-džej koga je inspirisao Gadafi“.

– Ovo je neverovatno. Moj remiks Gadafijevog govora me je ove nedelje svrstao u deset najtraženijih muzičara na svetu. Preko noći sam postao prvi muzičar u Izraelu, a do juče niko nije imao pojma kako se zovem osim najbližih prijatelja koji dolaze na moje klupske nastupe – rekao je Aloše.

Izraelac kaže da je slično pokušao da uradi i sa govorima bivšeg predsednika Tunisa Ben Alija i prvog čoveka Egipta Hosnija Mubaraka, ali da njihovi govori nisu bili ni malo inspirativni kao Gadafijevi.

– Još kada su počeli neredi u Tunisu krenuo sam da pravim remiks od Ben Alijevih govora. Oni su međutim bili previše monotoni da bi se bilo šta od njih napravilo. Ubrzo je počela revolucija u Egiptu, ali ni Mubarak nije bio ništa zahvalniji. Taman kada sam mislio da odustanem ugledao sam na televizoru prenos Gadafijevog govora u kojem on energično maše rukama i preti: „Pozvaću milione da pređu pustinje i pustinje, osvajaćemo nazad Libiju inč po inč, kuću po kuću…“. Do suza sam se nasmejao kada je rekao da će vlast braniti do poslednje kapi krvi – objasnio je Aloše.

Po rečima Alošea „Zenga, zenga“ je odmah po postavljanju na internet postala popularna „kao virus koji se izuzetno brzo širi svetom“.

– Kada onako zadihano maše rukama i urla, Gadafi me podseća na arapsku varijantu Lejdi Gage. Pesma je praktično nastala sama od sebe. Dovoljno je bilo uzeti delove govora „hajmo, hajmo“, „boriću se do poslednje kapi krvi“, „osvajaćemo Libiju inč po inč“ i eto sjajnog di-džej remiksa. – zaključio je Aloše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari