Tel Aviv

Humor je oduvek bio oružje slabih 1

Humor je oduvek bio oružje slabih

Za izraelskog pisca Etgara Kereta kažu da je majstor kratke priče, mada je uspešan i poznat i kao autor grafičkih romana, stripova, knjiga za decu, scenarija za televiziju i film, zahvaljujući čemu je ovenčan i Kanskom zlatnom palmom.

Netanjahu: Likud spreman za nove izbore 2

Netanjahu: Likud spreman za nove izbore

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je njegova konzervativna partija Likud „spremna za izbore“ dok on i njegov rival Beni Ganc, vođa saveza partija centra Plavo i belo, krive jedan drugog za zastoj u pregovorima o vladi jedinstva.

Gancu mandat za sastav nove vlade 3

Gancu mandat za sastav nove vlade

Predsednik Izraela Ruven Rivlin poverio je bivšem načelniku Generalštaba Beniju Gancu zadatak da formira novu vladu, pošto dosadašnjem premijeru Benjaminu Netanjahuu to nije pošlo za rukom nakon izbora koji su održani prošlog meseca.

Dokovi razdora luke Haifa 4

Dokovi razdora luke Haifa

Kineske investicije u Izraelu dostigle su 20 milijardi dolara u tekućim projektima.

Samo Liberman siguran dobitnik 5

Samo Liberman siguran dobitnik

U poslednjim danima pred izraelske izbore koji se održavaju u utorak, 17. septembra, političke stranke pucaju iz svih oružja.

Evrovizija je kulturna i diplomatska pobeda Izraela 9

Evrovizija je kulturna i diplomatska pobeda Izraela

Može se reći da u gradu ovih dana vlada prava praznična atmosfera. U Tel Avivu se stalno nešto dešava, ali ovih dana ulice su pune turista, ljudi šetaju gradom, svuda se čuje muzika.

Poznati svi finalisti Pesme Evrovizije (VIDEO, FOTO) 10

Poznati svi finalisti Pesme Evrovizije (VIDEO, FOTO)

U finale 64. takmičenja za najbolju pesmu Evrope plasirali su se večeras predstavnici Severne Makedonije, Holandije, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbejdžana, Danske, Norveške, Švajcarske i Malte.

Madona konačno potpisala ugovor s Evrovizijom 11

Madona konačno potpisala ugovor s Evrovizijom

Pop ikona Madona potpisala je danas, nakon više meseci pregovora, ugovor o gostovanju u finalu takmičenja za pesmu Evrovizije u Tel Avivu, objavio je izraelski javni serivs Kan.

Nedelja Evrovizije zvanično otvorena u Tel Avivu (FOTO) 14

Nedelja Evrovizije zvanično otvorena u Tel Avivu (FOTO)

Evrovizijske svečanosti zvanično su otvorene sinoć u Tel Avivu kada su se takmičari iz 41 zemlje prošetali preko narandžastog tepiha ispred Trga Habima u srcu grada, pozirajući i pozdravljajući obožavaoce i lokalne i međunarodne novinare.

Netanjahu pred petim mandatom 15

Netanjahu pred petim mandatom

Likud je osvojio čistu pobedu, počeću sa formiranjem desničarske vlade sa našim prirodnim partnerima – replicirao je izraelski premijer Benjamin Netanjahu nekoliko minuta pošto je lider rivalskog saveza Plavo-bele alijanse Beni Ganc kazao u saopštenju: „Pobedili smo! Izraelska javnost je rekla svoje“.

PrvaPoslednja