Tel Aviv

Izrael će vakcinisati desetine hiljada palestinskih radnika 6

Izrael će vakcinisati desetine hiljada palestinskih radnika

Izrael je danas najavio da će vakcinisati desetine hiljada Palestinaca koji rade u jevrejskoj državi i jevrejskim naseljima na Zapadnoj obali, u vreme kada vakcine još uvek nisu dostupne palestinskoj populaciji, a Izraelci se uveliko vakcinišu.

U Izraelu vakcinisano 4,4 miliona građana 7

U Izraelu vakcinisano 4,4 miliona građana

Izrael je do danas prvom dozom vakcinisao više od 4,4 miliona ljudi, dok je drugu dozu primilo tri miliona od ukupno devet miliona stanovnika, objavio je portal The Israeli Times.

Netanjahu ostao bez ključnog pristalice u SAD 10

Netanjahu ostao bez ključnog pristalice u SAD

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izrazio je danas žaljenje zbog smrti magnata američkih kockarnica Šeldona Adlsona (Sheldon Adelson, 88), jednog od svojih najvećih pristalica u SAD, ističući njegova nastojanja da učvrsti veze dve zemlje i njegovo zalaganje za proizraelsku politiku tokom mandata predsednika Donalda Trampa.

Izrael: Vakcine u zamenu za podatke o građanima 11

Izrael: Vakcine u zamenu za podatke o građanima

Izrael  je samo tri nedelje od početka vakcinacije protiv korona virusa, vakcinom Fajzer-Bionteka, uključujući i premijera Benjamina Netanjahua, uspeo da ostavi svet iza sebe sa 20 odsto vakcinisane populacije, a obezbedio je 10 miliona doza vakcina, prenosi danas Politiko.

Kršimo odluku UN, a očekujemo poštovanje rezolucije o Kosovu 15

Kršimo odluku UN, a očekujemo poštovanje rezolucije o Kosovu

Odluka da se Ambasada Beograda u Izraelu izmesti iz Tel Aviva u Jerusalim, kao deo sporazuma koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao u Beloj kući u cilju nastavka dijaloga sa Prištinom, mogla bi da zakomplikuje spoljnopolitičku poziciju Srbije i oteža put ka Evropskoj Uniji.

PrvaPoslednja