Dua Lipa na otvaranju festivala Sunny Hill u Prištini 1Foto: EPA-EFE/ ETIENNE LAURENT

Muzički festival Sunny Hill počinje 4. avgusta u Prištini u organizaciji svetski poznate pevačice Dua Lipe.

Ona je na konferenciji za novinare uoči početka festivala rekla da je ponosna što je na Kosovu i rekla da je uzbuđena zbog nastupa u četvrtak naveče, prenosi RSE.

“Veoma mi je drago što sam kući, u svojoj zemlji i što imam priliku da radim ovako nešto“, rekla je Dua Lipa i dodala da jedva čeka da večeras izađe na scenu.

Sunny Hill će se održati u parku Grmija od 4. do 7. avgusta, a prema rečima organizatora, festival će u Prištinu dovesti veliki broj svetski poznatih umetnika.

Dukađin Lipa, osnivač i organizator festivala, otac Due Lipe, je podsetio da se Sunny Hill ove godine održava nakon spora kosovskim vlastima oko lokacije za održavanje festival.

„Na sreću, evo nas, posle dve godine organizujemo najveći festival u regionu“, rekao je Dukađin Lipa.

Gradonačelnik Prištine, Prparim (Perparim) Rama je naveo da Sunny Hill promoviše Prištinu i Kosovo uopšte.

„Uprkos činjenici da se Kosovo oseća izolovano zbog liberalizacije viza, Priština se ipak transformisala u kreativni, inovativni centar, zahvaljujući sjajnim ljudima, velikim umetnicima poput Due, koji dolaze i doprinose više od bilo kog diplomate i cele države u promociji zemlje“, rekao je Rama.

Sredinom juna je došlo do nesuglasica između kosovskih vlasti i organizaotra festivala, pa je bilo najavljeno da će se on ove godine premestiti u Tiranu, jer im nije omogućeno da dobiju zemlju od 17 hektara u kosovskoj prestonici na 99 godina.

Međutim, potom je dogovoreno da se festival ipak održi u parku Grmija a da će se i dalje pregovarati o pitanju korišćenja zemljišta na duži period dok se ne pronađe trajno rešenje.

Organizator Festivala je Fondacija Dua Lipe, koja nosi njeno ime. Sunny Hill je po prvi put održan u Prištini 2018. a onda i 2019. godine.

Priština je tako ugostila neka od najvećih svetskih muzičkih imena, uključujući Majli Sajrus (Miley Cyrus), Dua Ljipu (Dua Lipa), Kalvina Harisa (Calvin Harris), Martina Gariksa (Martin Garrix), Ekšn Bronsona (Action Bronson) i desetine drugih umetnika.
Izdanje za 2020. godinu je bilo otkazano zbog pandemije COVID-19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari