Kučer više nije šef organizacije za borbu protiv seksualnog zlostavljanja dece 1Foto: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

Ešton Kučer podneo je ostavku na mesto predsednika odbora “Thorna”, organizacije za borbu protiv seksualnog zlostavljanja dece koju je osnovao 2009. godine sa svojom tadašnjom suprugom Demi Mur.

Njegova supruga Mila Kunis, koja je bila promatrač u odboru organizacije, takođe se povlači, piše Time, prenosi Index. hr.

Ovu odluku doneli su nakon besa javnosti zbog njihovih pisama podrške Deniju Mastersonu, koji je osuđen za silovanje dve žena.

„Žrtve seksualnog zlostavljanja bile su ućutkivane kroz istoroiju, a izjava o karakteru Denija Mastersona koju sam predao još je jedan bolan primer propitivanja iskustava žrtava koje su bile dovoljno hrabre da podele svoja iskustva. Nakon što smo moja supruga i ja proveli nekoliko dana promišljajući i razgovarajući s preživelima te sa zaposlenima i vođstvom u „Thornu“, odlučio sam da je odgovorna stvar podneti ostavku na mesto predsednika uprave, efektivno odmah“, napisao je Kučer u pismu kojim je podneo ostavku.

Izvinio se žrtvama

„Ne mogu da dopustim da moja greška u proceni odvrati pažnju od naših napora i dece kojoj služimo“, dodao je.

Glumac se izvinio žrtvama seksualnog napada koje je povredio svojim postupkom.

„Misija uvek mora biti prioritet i želim da se od srca izvini svim žrtvama seksualnog nasilja i svima u Thornu koje sam povredio onim što sam učinio… Ostajem ponosan na ono što smo postigli u protekloj deceniji i nastaiću da podržavam Thornov rad. Hvala vam na vašem neumornom zagovaranju i predanosti ovom cilju“, stoji još u pismu.

Podsetimo, par je napisao pisma podrške bivšem kolegi Daniju Mastersonu, poslao ih sudu u nadi se da će tako utiacati na smanjenje Denijeve kazne.

Masterson je osuđen na minimalno 30 godina zatvora zbog silovanja.

Fanovi Ešton Kučer i Mile Kunis širom sveta sveta su se ovih dana jako razočarali.

Kolega glumačkog para   iz serije Lude sedamdesete Deni Masterson osuđen je na 30 godina zatvora do doživotne robije zbog dva silovanja, a nakon presude doznalo se da je nekoliko selebretija, uključujući Kučera i Kunis, napisalo pisma podrške koja su poslali sudiji

Pisma su objavljena na internetu, a Ešton i Mila su na sebe navukli mnogo mržnje jer su osobu koja je pred sudom proglašena silovateljem u tim pismima nazvali „uzorom“, čovekom s „izuzetnim karakterom“.

Naveli su i kako je Deni protivnik droge i da je imao veliki i pozitivan uticaj na njih u tom pogledu.

Inače, tužioci su rekli da je Masterson drogirao žene pre nego što ih je silovao.

Šta su Ešton i Mia rekli u „videu izvinjenja“?

 

Očekivano, nakon što je javnost saznala da su Mila i Ešton slali pisma podrške za čoveka osuđenog za silovanje, par je objavio „video izvinjenja”, koje više bilo objašnjenje zašto su pisma poslali nego izvinjenje, piše Index. hr.

 

„Svesni smo bola koja su prouzrokoval pisma koja smo napisali u korist Denija Mastersona“, rekao je glumac, dok je njegova supruga dodala: „Mi podržavamo žrtve. To smo kroz istoriju pokazali svojim radom i nastavićemo to činiti i u budućnosti.“

Kučer je objasnio da je Mastersonova porodica kontaktirala njegove bivše kolege i pitala ih da napišu pisma podrške kako bi sudiji predstavili osobu koju poznaju 25 godina, a Kunis je izjavila:

„Pisma nisu napisana da dovedu u pitanje legitimitet pravosudnog sistema ili valjanost odluke porote.“

A onda je Kučer izjavio: „Pisma su bila namenjena sudiji da ih pročita, a ne da potkopaju iskaze žrtava ili ih na bilo koji način ponovo traumatiziraju. Nikada to ne bismo hteli učiniti i žao nam je ako se to dogodilo.“

Kunis je dodala da podržavaju svaku osobu koja je ikada bila žrtva seksualnog napada, seksualnog zlostavljanja ili silovanja.

Zbog rečenice da su pisma bila namienjena samo sudiji, mnogi ovo „izvinjene“ smatraju
neiskrenim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk)


Na internetu je hrpa reakcija nekadašnjih velikih obožavalaca ovoga para i većina ih misli isto – Ešton i Mila ne žale što su napisali pisma podrške osuđenom silovatelju, već im je žao što sada cela javnost zna za pisma i šta piše u njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari