Frontmen benda "Instant karma": Ako je dobar autor, dobra je i emisija - to važi za sve medije, pa i TV 1Foto: Pavle Taboroši

– Iskreno, nikada nisam bio neki veliki ljubitelj televizije… možda kao dete, u vreme Poletarca. Ali, od kako je počeo pakao kovida, a nadam se da mu se bliži kraj, televiziju sam gledao često i puno, na moju veliku žalost – kaže za TV Danas Aleksandar Saša Janković, frontmen benda „Instant karma“.

U „pred kovid“ eri, Saša je gledao televiziju da bi se informisao, ali, kako sam kaže, u poslednje dve godine mogao je priliku da vidi „sav horor i užas koji nam pružaju razne televizije širom naše lepe zemlje, ali i regije“.

– Horor kiča, neukusa, laži i jeftine zabave. Realno, bilo je bolje kada smo imali samo dva kanala. A šta volim da gledam, veliki sam fan Histori kanala. Isto volim dobre dokumentarce o muzici i kulturi, koji se ponekad pojave na RTS 2 ili HRT-u, mada sve ređe i ređe – primećuje muzičar.

Saša Janković ističe da ne propušta Utisak nedelje Olje Bećković, zato što je to kultna emisija, o kojoj se uvek priča…

– Kesić mi je ok, volim tu vrstu humora, mada, iskreno malo se ponavlja u poslednje vreme. Žao mi je što nema više kulture, muzike i humora
na programima, iako postoje kanali sa muzikom, koji su toliko dosadni i neinspirativni, da to boli i vređa inteligenciju. Što se vesti tiče, bacim pogled na N1, RTS ili Euronews. Ali za to postoje drugi mediji, prema mom mišljenju, mnogo relevantniji. Ipak, to je samo moje mišljenje – ukazuje Janković i zaključuje da kvalitet neke emisije zavisi od njenog autora.

– Ako je dobar autor, dobra je i emisija. To pravilo važi za sve medije.. pa i za TV. Na moju veliku žalost, ono što mogu da vidim jeste da su svi dobri autori danas u sferi politike, jer tu je novac i tu je moć, ne samo u Srbiji, nego u celom ovom ludom svetu – zapaža on i dodaje da to „nije dobar put“.

Prema njegovim rečima, danas preko raznih televizija, možemo da gledamo uživo rat u Ukrajini, juče u Siriji, Iraku, bivšoj Jugoslaviji.

– Na svim TV kanalima su razni analitičari, idioti i profesionalni ispijači krvi, koji kao da uživaju u patnjama ljudi. To je današnja Televizija. Rat, laž i obmana uživo. Sve je to umotano u sjajni celofan sa trakom koji se zove reklama.. Da se lakše proguta. The end – konstatuje Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari