instant karma foto EXIT 2021 Branislav Miloševićfoto EXIT 2021 Branislav Milošević

Slađana Milošević je bila uvek ispred svog vremena – primetio je Aleksandar Saša Janković, frontmen benda Instant Karma, upoređujući našu pevačicu sa Bouvijem i DŽoan DŽet.

Slađana Milošević, muzičarka i umetnica napustila nas je juče u 69. godini.

Kada se pojavila 70-ih u tadašnjoj Jugoslaviji nastao je šok, dodaje Janković.

– Svi su pričali o sexy lady koja usput mnogo bolje izgleda nego tadašnje svetske pop zvezde, a zna i da peva… Kao klinci u osnovnoj školi smo skupljali njene slike i postere. Kasnije je Slađana iz disco lady uletela u novi talas, i to žestoko. Sa pesmama kao „Amsterdam“ i pojavom tipa DŽoan DŽet bila je nešto novo na tadašnjoj rokenrol sceni, uvek drugačija od svih – primećuje Janković.

Muzičar ističe i to da čak i kasnije, kada je radila festivalske pesme i duete za Evroviziju nikada nije upadala u klišea estrade.

– Kada se posle rata vratila iz Amerike, imao sam prvi put priliku da je upoznam. Bila je to sasvim neka druga Slađana sa gitarom u rukama i heavy metal bendom iza sebe. Totalno novi zvuk. Bila je pravi umetnik baš kao Dejvid Bouvi, volela je da se menja, stilski, muzički, oblačenjem, ma sve. Puno će nedostajati naša Rock ‘n’ Roll lady – kaže Saša Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari