Frontmen Ramštajna oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje 1Foto: Marina Lystseva / TASS / Profimedia

Tužioci u Nemačkoj odustali su od istrage protiv pevača grupe Ramštajn Tila Lindemana.

Tužioci u Nemačkoj odustali su od istrage protiv pevača grupe Ramštajn Tila Lindemana. Naime, pevač je bio optužen za neprimereno ponašanje i seksualno zlostavljanje, no Deutsche Welle sada javlja da istražioci nisu uspeli da prikupe nikakve dokaze koji bi poduprli te optužbe, prenosi Index.hr

Kako piše Loudersound.com, optužbe protiv Lindemana prvo su se pojavile u internetskoj objavi obožavateljke Šelbi Lin, koja je navela da su njena pića bila pomešana s drogom za silovanje tokom službene zabave pre koncerta u Litvaniji 22. maja.

Nakon spomenute zabave povraćala je te imala modrice, a tokom susreta s Lindemanom odbila je njegovo udvaranje.

„Htela bih ponovo da razjasnim. Til me nije dirao. Prihvatio je da ne želim da imam s njim seks. Nikada nisam tvrdila da me silovao“, dodatno je napisala Lin na Tviteru usprkos prvobitnim negodovanjima i optužbama.

Bend je brzo izdao saopštenje u kojem je opovrgnuo optužbe, ali usledilo je više izveštaja od drugih obožavalaca Ramštajna koji su tvrdili da su obožavateljke koje su posećivale nastupe uživo redovno izvlačili iz publike.

Dalje, neko iz kruga ljudi bliskih bendu znao bi da ih predstavi Lindemanu, a u nekoliko navrata se spominjalo da su neke obožavateljke bile i drogirane.

Takođe su odustali od istrage protiv Alene Makeeve, bivše članice menadžmenta Ramštajna, koja je „pozivala“ devojke na afterpartije gde bi se susretale s Lindemanom, nakon što nije pronađeno dovoljno dokaza da je učetvovala u kriminalnim aktivnostima.

U junu tužioci u Litvaniji su objavili da neće otvarati istrage o Lininim optužbama, a sada su to odlučile i nemačke vlasti jer nisu mogle prikupiti iskaze navodnih žrtava i nisu pronašle dokaze da je Lindeman počinio navedene zločine pomoću droga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari