GODUM nagrade za Električni Orgazam, Anu Stanić, Jovana Maljokovića (FOTO) 1Photo: Wood

U Ustanovi kulture “Vuk“, održana je tradicionalna manifestacija GODUM, na kojoj su bile dodeljene godišnje nagrade Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije.

Odmah na početku manifestacije predsednik Udruženja Ivan Ilić dao je uvodnu emotivnu reč i podsetio se kolega koji su izgubili život u toku 2020. godine.

“U proteklih godinu dana nas je napustio veliki broj kolega i stvaralaca, velikih i značajnih umetnika, a ovom prilikom bi hteli da ih se prisetimo i da im se još jednom zahvalimo za pesme svojih duša koje su podelili sa nama. Neka im je večna slava i hvala!  Večeras nećemo puno pričati, jer je glavni fokus na proslavi i dodeli nagrada. U čast našeg prerano preminulog predsednika Upravnog Odbora, dragog prijatelja i kolege Miroslava Miše Aleksića, a u želji da prepoznamo doprinos koji je ostavio svojim radom u Udruženju i muzici uopšte, od ove godine nagrada za Nove snage će nositi njegovo ime.” istakao je na početku Ivan Ilić, predsednik Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, navedeno je u saopštenju organizatora.

Kao i prethodnih godina, Uruženje muzičara je dodelilo priznanja kolegama, koji su na najbolji način doprineli razvoju muzike u oblasti jazza, zabavne i roka. U saradnji sa Organizacijom PI, po prvi put ove godine dodelila su se priznanje za interpretaciju iz reda najemitovanijih u 2020. godini po izboru Udruženja, u tri kategorije: Jazz, Rock i Pop. Takođe već tradicionalno dodeljena su SOKOJ, priznanja za autore najemitivanijih numere u istim kategorijama, i  godišnje GODUM statuete u 5 kategorija: Životno delo, Jazz, Pop, Rock i Nove snage. Povelje Udruženja muzičara za doprinos muzici odneli su novinarka Olga Kepčija sa radio Beograda 202 i fotograf Nebojša Babić.

Godišnje nagrade GODUM za 2020. godinu dobili su u rok kategoriji Električni orgazam, dok je u pop kategoriji nagradu dobila Ana Stanić. Nagradu za džez odneo je Rade Bulatović Čeja, a statueta nove nade “Miša Aleksić” otišla je u ruke bendu DRAM. Nagrada za životno delo pripala je Jovanu Maljokoviću.

Sokoj je dodelio povelje za najemitovanije autore. Najemitovanija rok numera je  „Dolazim za pet minuta“ (Dragoljub Ilić Ilke), pop numera „Celu noć i celi dan“ (Branislav Lalić i Žarko Kovačević) , a najemitovanija dzez numera “ Dva stara kofera“ (Vladimir Maričić).

PI je dodelio povelju interpretaciji iz reda najemitovanijih u 2020. godini po izboru Udruženja: Pop – Jelena Tomašević (Radio svira za nas);  Rok – Riblja Čorba (Ljubav ovde više ne stanuje); Džez – Hazari (Kalčine priče).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari