Prvi rok festival Arsenal biće održan od 16. do 18. juna u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, gde će svirati neka od najvećih i najznačajnijih imena srpske i regionalne scene, a prvi potvrđeni izvođač je hrvatski bend Hladno pivo.


– Ubedljivo najpopularniji i najveći hrvatski rok sastav danas, stiže prvi put u srce Šumadije u pravom trenutku, sa sveže objavljenim, novim CD albumom Svijet glamura, sa koga je već izdvojen singl i spot Ezoterija, koji je na Jutjubu hit sa preko 200.000 pregleda. Ideja prvog Arsenal festa je obnavljanje zajedničkog kulturnog prostora među državama bivše Jugoslavije, spajanjem na jednom mestu izvođača standardnih (hevi/hard rok, pank, ritam end bluz), ali i modernijih muzičkih pravaca (rege, dab, fanki, alter rock, elektro, indi, esid-džez, world mjuzik), uz brojne prateće sadržaje poput književnih promocija, debata, filmskih i video projekcija, klupskih svirki i izložbi – kažu organizatori festivala Dom omladine Kragujevac i agencija Long play iz Beograda.

Uz to, cilj organizatora, a posebno Doma omladine Kragujevac, koji inicira stvaranje ove nove gradske kulturne manifestacije umesto dosadašnjih muzičkih koncerata za Dan grada Kragujevca koje je organizovao do ove godine, jeste i taj da se grad pozicionira na mapi velikih regionalnih muzičkih festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari