Bijelo dugme i Beogradski sindikat na niškom Oldtajmer festu 1Foto: V. Torović

Jugoslovenska rok grupa Bijelo dugme i hip- hop bend Beogradski sindikat nastupiće na ovogodišnjem, drugom po redu Oldajmer festu (Old Timer Fest), koji će 22. i 23. juna biti održan u Tvrđavi u Nišu.

Koncertom koji će se održati 22. juna Bijelo dugme će započeti poslednju, oproštajnu turneju kojom će proslaviti 50 godina postojanja, a tokom koje će obići 50 gradova.

Prvi grad na toj mapi je Niš.

„Ovog puta ’Dugme’ nam dolazi u izvornom rok sastavu! Goran Bregović, Zoran Redžić, Dragan Điđi Jankelić, Ognjen Radivojević na klavijaturama, Mladen Vojčić – Tifa, Alen Islamović… U ovoj postavci poslednji put su nastupali u Nišu pre tačno 35 godina, 21. februara 1989. godine, u prepunoj hali Čair”, rekli su organizatori.

Bijelo dugme i Beogradski sindikat na niškom Oldtajmer festu 2
Foto: Oldtimer.rs

Nastupom na ovom festivalu, 23. juna, Beogradski sindikat će obeležiti 25 godina postojanja na sceni.

“Po aktivnom trajanju, broju članova i publike koju okupljaju na nastupima, Beogradski sindikat jeste najveća srpska hip hop grupa. Kao takvi su i prvi napunili ’Arenu’ i izvodili svoje brojne hitove fanovima na čak tri kontinenta”, navedeno je na sajtu festivala.

Prema informacijama na sajtu „Oldtajmer festa“, karte za koncerte mogu se kupiti putem Tickets platforme po ceni od 1.200 do 3900 dinara za bijelo dugme, odnosno od 1200 do 2.500 dinara za Beogradski sindikat.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari