Share Conference, festival nastao na inicijativu fondacije State of Exit, počinje sutra i trajaće do subote, 9. aprila. U formi od 80 javnih nastupa u Domu omladine biće pokrenute teme o društvenom i internet aktivizmu, novim medijima i savremenim tehnologijama u muzici. Pored oko 50 žurki i koncerata koji čine Share by night with Tuborg program, inovaciju predstavlja uvođenje dnevnog programa predavanja, radionica i izložbi pod nazivom Share by day.


Share by night with Tuborg – žurke, živi nastupi i koncerti, deo su konferencije koji najviše podseća na tradiciju Exit festivala. Atmosfera Petrovaradinske tvrđave preneće se u vodeće beogradske klubove koji čine bine festivala. Dom Omladine, Tjub, KC Grad, Energija, Plastik, Mint ugostiće više od 50 imena savremene elektronske muzike.

Share By day između ostalog predstavlja holandskog poslanika Piratske partije koji u Evropskom parlamentu reformiše zakon o privatnosti i bori se za slobodnu informaciju, kao i kreator internet kampanje i glavnog blogera iz tima Baraka Obame, te velikana rejv scene Josh Wink, beatbox majstora Beardyman i mnoge druge muzičke ikone, ovaj put u ulozi predavača pred domaćim diskdžokejima i producentima. Jedno od alternativnih viđenja savremenih tehnologija predstaviće Bruce Sterling, pisac naučne fantastike i rodonačelnik sajber-panka. Umetnički aktivisti poput Aram Bartholla, dočaraće umetničku viziju upotrebe novih medija. Ovaj umetnik je svetsku slavu stekao spojivši internet sa realnim okruženjem svojom čuvenom instalacijom USB-ova u zidove na javnim mestima. Bilo da su predstavnici internet giganata, aktivisti, borci za ljudska prava, stvaraoci novih medija ili inovatori muzičkih tehnologija – svi predavači zastupaju ideju društvene solidarnosti.

Share narukvica predstavlja ulaznicu za sva dnevna i noćna dešavanja, što čini više od 100 predavanja, radionica i izložbi, kao i 50 nastupa vodećih elektronskih muzičara. Njena promotivna cena je 3.990, dok će redovna biti 5.990 dinara. Pojedinačne ulaznice moći će da se kupe samo na veče događaja. Ulaznica za prvo veče Share by Night with Tuborg programa iznosiće 1.190 dinara, dok će za drugo i treće veče iznositi po 1.990 dinara. Ulaznica za pojedinačne događaje moći će da se kupi na samom ulazu u klubove, a koštaće 490 dinara. Više informacija o programu, ulaznicama i lokacijama dostupno je na adresi www.shareconference.net.

Najveće zvezde elektronske muzike

Muzičar velikog duha i neponovljivog vokalnog stila – Tricky premijerno će nastupiti pred beogradskom publikom. Pored ikona elektronske muzike kao što su Carl Craig, Josh Wink, MJ Cole, Jazzie B, Fabio, tu su avangardni nastupi Murcofa i Anti VJ, živi nastupi Jimmy Edgara, Sub Focusa, Alex Smokea i Beardymana. Nove školu elektronike predstavljaće Rustie, Isolee i Egyptrixxx, a atmosferu će ulepšati i mladi ženski diskdžokeji poput Ikonike, Cooly G i 8bitch, kao i najtraženija haus imena Riva Starr i Motor City Drum Ensemble. Muzičku imperiju Kompakt predstaviće njeni istaknuti članovi Reinhard Voigt, Jeniffer Cardini i Ewan Pearson. Tu si i bendovi sa ivice elektronike Does It Offend You Yeah?, Minitel Rose, Jamaica i Metronomy, kao i popularni beogradskog rok trio Petrol, slovenački kolektiv Tetkine radosti, hitmejker Gramophonedzie i najveći istočnoevropski DJ Marko Nastić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari