PUTAN CLUBFoto: Auguste Tartanpion

Dva neobična umetnička projekta PUTAN CLUB i Murgaski, koja će vas zasigurno ostaviti bez daha, nastupiće u KC Živa, 21. aprila, a dovodi ih lejbl Krava 22.

PUTAN CLUB, duo iz Italije i Francuske, sa bazom između Rima i Lisabona, predstavlja spoj glasova, gitara, basa i računara. Njihova muzika se definiše kao kombinacija feminizma, električnosti, elektronike i divljine.

– Zamislite da Jeff Mills remiksuje Nine Inch Nails – to je ono što PUTAN CLUB donosi, uz dozu gruva i visokog napona. Njihov nastup donosi publici trens, ples i izazov, stvarajući iskustvo koje ostavlja bez daha – najavljuju organizatori.

PUTAN CLUB
Foto: Sebastian Buzzalino

Povodom drugog nastupa iz lejbla Krava 22 ukazuju da je Murgaski zvučni umetnik, kompozitor elektronske muzike i istraživač muzičkih efemera, koji daje dušu za kristalno jasne melodije i složen ritam, sa sofisticiranom pričom nove ere koja odaje počast radikalnoj zabavi.

– Njegovi zvuci ponekad pružaju visokointenzivnu dezorijentisanu stvarnost, ponekad sa humorom, stvarajući elektronske kompozicije koje reflektuju našu ljudsku i životinjsku prirodu – pojašnjavaju organizatori.

Oni za kraj dodaju da će vas izvođači odvesti na putovanje kroz zvuk koje ćete dugo pamtiti.

– Sa prosečno više od 150 koncerata godišnje i preko 1500 nastupa od osnivanja, PUTAN CLUB ostaje ikonoklastičan, gruvi i odlučno feminističko-revolucionaran, dok Murgaski donosi inovativne elektronske kompozicije koje provociraju – zaključuju iz Krave 22 i pozivaju publiku da bude deo jedinstvenog iskustva i da doživi muziku na potpuno novi način u nedelju, u 20 časova u KC Živi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari