Nezavisni muzički i art festival u Domu omladine: Oni razbijaju svaki muzički kalup, da li ste spremi? 1Foto: Jana Marinović

Nezavisni muzički i art festival Indirekt Showcase Belgrade biće održan u subotu 19. novembra u Domu omladine, a otvara ga bend Proto tip.

Tim povodom, Damjan Nedelkov gitarista grupe kaže za Danas da je Indirekt „od kako su ga preuzeli Vendel i ekipa, dobio neki novi način funkcionisanja, i dodaje da je su iz tog razloga mnogo približniji pravim evropskim showcase festivalima“.

Inače, ovogodišnji festival traje jedan dan, za razliku od prošlogodišnjeg trodnevnog.

Prema Damjanovim rečima, Indirekt je posvećen pre svega novim izvođačima koji bi u bliskoj budućnosti trebalo da zasijaju na pravi način.

– Pošto sam nastupao i prošle godine sa bendom Gazorpazorp, pretpostavljam da će festiva biti organizovan odlično kao i prosle godine, tako da ovim putem pozivam sve vaše čitaoce da dođu u 20 sati u Dom Omladine na festival i čuju Proto tip, a naravno i ostale izvođače – poručuje Nedelkov.

Na Indirektu ove godine sviraju bendovi iz Srbije, Hrvatske i Holandije, a Nedelkov kaže da njega najviše interesuju sastavi – Nevaspitani i Nemeček, koji će svirati posle Proto tipa.

Upitan na čemu trenutno Proto tip radi, Nedelkov ukazuje da grupa završava album koji za Pop Depresiju/Kisobran izlazi u januaru. Izbacili su tri spot singla, a u planu im je da svaka pesma bude ispraćena videom.

– Spremamo promociju albuma negde pred kraj zime, na kojoj će nastupi veliki broj gostiju koji su sa nama učestvovali u pravljenju našeg prvog albuma – najavljuje Nedelkov.

Iz Indirekt tima poručuju da će se kroz zajedničku viziju i selekciju tokom ove jedinstvene noći u svim koncertnim prostorima Doma omladine uživati u nizu koncerata i nastupa umetnika i sastava, gde im zajednički odnos s publikom pruža ne samo muzički, već i društveni i emotivni rast u sopstvenom samopouzdanju i nezavisnosti.

– Indirekt ovim realizuje otvoreno okruženje nezavisno od žanra, vodeći se iskljućivo kvalitetom, uz potencijal na društveni progres, kreirajući važan i novi prostor u kojem je zadovoljstvo prisutvovati – ukazuju iz tima.

Prema njihovim rečima, pored beogradskog sastav Proto tip, koji ima čast da otvori festiva, tu su Nevaspitani, grupa koja kroz kanalisanje radikalne čudnosti i muzičkog promiskuiteta zamagljuje žanr dajući izmučen, uzbudljiv telesni glas.

– Potom se program seli u Veliku salu kada ćemo Nemečeka, aktuelnu regionalnu senzaciju iz Hrvatske, videti u jedinstvenom ambijentu dvorane. Svestranost koja izdvaja Mladubebu & Jymenik biće predstavljena u Amerikani, a zasnovana je na autentičnim mističnim emocijama, uvrnutoj i delikatnoj fuziji hip trap-a, R&B-a, popa i soul-a. Poslednji koncert večeri, tačno u ponoć, održaće holandski The Homesick prostrano-opasna reprezentacija ekstravagancije, simfonijski pop talas vođen haotičnom pompom i duhovnom fantazijom – najavljuju iz Indirekt tima.

O festivalu – platforma koja povezuje umetnike regiona

Indirekt Showcase se bazira na kombinaciji koncertnih nastupa koji uključuje i etablirane i nadolazeće umetnike/bendove sa konferencijama o muzičkoj industriji, trendovima u marketingu, razmenu iskustava, kontakta, temema o razvoju muzičke industrije i još mnogo toga. „Naša platforma je u nizu godina povezivala umetnike, muzičare, izdavače, promotere, festivale, urednike, novinare, audio inžinjere i publiku iz celog regiona“, kažu organizatori, i dodaju da će s obzirom na specifičnu ekonomsku situaciju, publika ovoga puta uživati samo u koncertnom programu, bez konferencijskog sadržaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari