Pank-rok sastav Ine Kafe iz Bratislave proslavlja 20 godina od osnivanja i u sklopu evropske turneje „Nevhodny Typ“ nastupiće 6. marta u klubu Vrbara u Bačkom Petrovcu, dok će dan kasnije, 7. marta, nastupiti u beogradskom Domu omladine. Koncert organizuje Živan Pujić, andergraund ikona srpske pank scene koji je glavni akter dokumentarca ''Živan pravi pank festival''

Pank-rok sastav Ine Kafe iz Bratislave proslavlja 20 godina od osnivanja i u sklopu evropske turneje „Nevhodny Typ“ nastupiće 6. marta u klubu Vrbara u Bačkom Petrovcu, dok će dan kasnije, 7. marta, nastupiti u beogradskom Domu omladine. Koncert organizuje Živan Pujić, andergraund ikona srpske pank scene koji je glavni akter dokumentarca ''Živan pravi pank festival''.

Bend Ine Kafe formiran je u Bratislavi 1995. godine. Frontmen grupe je Vratko Rohon, koji pored pevanja i sviranja gitare ima ulogu i glavnog tekstopisca i kompozitora muzike. Za vreme prve dve godine bend snima dva demo snimka „Kachny“ i „Situacija“. Svoj prvi album izdaju 1998. godine pod nazivom „Vitaj!“ u svojoj izdavačkoj kući Shotgun records. Ovaj album doživljava uspeh kod neopank publike, prodaju 5.000 primeraka i bend počinje da održava koncerte. Godine 1999. izdaju svoj drugi studijski album „Čumil“, koji izlazi pod svetskim brendom Universal Music i bend kreće na svoju drugu turneju. Prodaja ovog albuma dostiže tiraž od 20.000 primeraka. Naredne godine bend izdaje do sada najprodavaniji album „Je tu niekto?“, sa kojeg je prodato više od 30.000 primeraka. Godinu dana kasnije sledi album „Pribeh“, a 2003. godine album „Bez udania dovodu“. Ovi albumi izlaze pod brendom Warner music. Bend i dalje aktivno svira, a 2005. godine odsvirao je svoj hiljaditi koncert. Ine Kafe prestaje sa sviranjem 2006. godine, ali na osnovu velikog pritiska od strane publike 2011. godine najavljuju svoj povratak. Neki koncerti „Comeback Tour“ su rasprodati za otprilike nekoliko sati. Naredne godine izlazi već šesti studijski album po redu „Pravo na št'astie“, ponovo pod brendom Universal Music. Bend i dalje održava koncerte. U svojoj dosadašnjoj karijeri objavili su sedam studijskih albuma, od kojih je aktuelni „Nevhodny Typ“ izašao ove godine za Shotgun Records. Za vreme svog postojanja bend je odsvirao preko 1.300 koncerata u zemljama poput Slovačke, Češke, Ukrajine, Poljske, Nemačke, Velike Britanije i SAD, a sada prvi put dolaze u Srbiju.

Na koncertu u Bačkom Petrovcu kao podrška nastupiće grupe Zbogom Brus Li iz Novog Sada, Zemljotres iz Aradca, Cepeni Ćunci iz Ladovice i Manjak inspiracije iz Stare Pazove. Kada je reč o beogradskom nastupu, umesto benda Manjak inspiracije nastupiće smederevski pank-rokeri Gavrilo Princip. Program počinju u 20 časova, a cena ulaznice za svaki koncert iznosiće 500 dinara i moći će da se kupe na ulasku u Vrbaru ili Dom omladine Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari