Izložba o grupi SMAK u Domu omladine Kragujevac 1Foto: Wikipedia

U galeriji kragujevačkog Doma omladine 5. maja biće otvorena retrospektivna izložba o radu grupe SMAK. Povodom pedesetogodišnjice postojanja, izložba „SMAK 50”, realizuje se sa ciljem da se akcentuje značaj muzike koju je stvorila jedna od najpopularnijih rok grupa na nekadašnjoj jugoslovenskoj, balkanskoj i srpskoj rok sceni.

Pola veka postojanja ovog benda, koji će održati koncert za Dan grada – Đurđevdan 6. maja u Kragujevcu, „Udruzenje Smakovci” je na ovaj način želelo da prikaže izložbu koja se sastoji od sakupljene i obradjene istorijske građe, ličnih stvari članova kultnog rok sastava SMAK, autentičnih svedočenja, aktera, novinskih i publicističkih radova, članaka, plakata, njihovih izdatih ploča i singlova, fotografija koje opisuju određeni period stvaralaštva.

Na postavci će biti prikazani njihovi koncerti, intervjui koje su davali medijima i scenskih rekvizitiko jesu „smakovci“ koristili na nastupima. Izložba prati rad grupe od samih početaka – 4. decembar 1971. godine do njihovog poslednjeg koncerta na Ušću u Beogradu pre sedam godina.

Autorka izložbe je Ksenija Đerković. Izložba se otvara u 19 sati a postavka će biti izložena u galeriji Doma omladine mesec dana, do 5. juna.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari