Najatraktivniji hrvatski bend TBF, koji trenutno obara sve rekorde koncertnim „Pistaccio metallic“ spektaklom, prvi put nastupiće u Beogradu u petak 27. januara u 21 sat u sali Amerikana u Domu omladine. Već objavljeni singlovi sa novog albuma „Mater“ i „Veseljko“ obećavaju sjajan provod publici u Beogradu, jer TBF koncerti uvek donose višesatnu odličnu svirku, puno plesa, gromoglasnog pevanja, smeha i zabave.

Novi album TBF-a „Pistaccio metallic“ nikoga nije ostavio ravnodušnim, a rasprodate dvorane i trenutno najprodavaniji album u Hrvatskoj doveli su ih do titule jednog od najtraženijih bendova na ovim prostorima. Postavku benda koji beogradskoj publici sprema još jedan nezaboravan nastup čine vokal Mladen Badovinac, vokal i elektronika Luka Barbić, vokal Aleksandar Antić, bas Ognjen Pavlović, gitara Nikša Mandalinić i bubanj Janko Novoselić. Tim povodom razgovarali smo sa pevačem Aleksandrom Sašom Antićem.

  • Tokom karijere, u različitim razmerama ste kombinovali semplove, električne i unplugged svirke, kao i razne žanrove muzike – od čega zavisi šta će preovladati?

Najčešće krećemo od gotovog teksta i melodije refrena tako da te stvari uz tempo i duh pjesme odrede manir.

  • Dobili ste zavidnu kolekciju nagrada – da li vas to motiviše a koliko, s druge strane, povlači određenu dozu odgovornosti?

Nagrade nas ne motiviraju niti nam povlače odgovornost. U nekoj mjeri gode taštini, al u suštini njihova je vrijednost u tome što se malo motamo po medijima pa valjda na račun toga dogovorimo još koju svirku.

  • Vaši tekstovi su poznati kao kritički osvrt na društveni sistem, do te mere da su neki od stihova ušli u žargonski govor – reklo bi se da imate uticaj na stavove mladih u svom okruženju?

Moguće, al nebitno, poenta je u dobroj zezanciji. Život je generalno gledano sranje kako god okreneš. Svi ćemo jednom umrit, pa je valjda jedino vrijedno ljubiti i radovati se. A opet, živciraju me ljudi koji se prave blesavi za svjetske i domaće probleme, pa samo bacaju brigu na veselje. Zaključak je da je očito problem u meni. To je sve poprilično zajebano, svi tražimo neki smisao, a ja ga pronalazim u umjetnosti i to preporučam svakome.

  • Kakva je današnja muzička scena u Hrvatskoj, pogotovo kada su u pitanju mladi bendovi i medijska podrška njihovom radu?

Ima dosta klubova za svirke što je najbitnije. Ima dosta bendova, odličnih i dosadnih, a neki su i genijalni. Medijska podrška je nikakva, al to tjera bendove da budu kreativniji, šta je dobro. Na kraju se prava stvar uvijek prepozna i dođe do publike, a za potpuni uspjeh treba zaboraviti bilo kakve ambicije i prepustiti se vjetru. Moji favoriti su Dječaci i Kundyak Mezhie.

  • Učestvovali ste u raznim projektima, od radio-emisija, preko TV skečeva i serija, do pozorišnih predstava. Kažite nam nešto o tom delu vašeg angažmana i koliko su vam značila ta iskustva u muzičkoj karijeri?

Na radiju i u skečevima smo se neozbiljno zezali, dok je rad u teatru bila ozbiljna zajebancija i nešto posebno. Meni je možda najbitnije druženje sa glumcima i plesačima i spoznaja koliko se u teatru ulaže energije i emocija, a bez realnog interesa. Za mene je teatar evolucijski zaključak zapadne kulture i mislim da u umjetničkom smislu nema ništa veće od zaista dobre kazališne predstave. Moja najdraža je Monthy Python live at the Hollywood bowl.

  • Nedavno je u izdanju Dallas Recordsa objavljen vaš najnoviji album pod interesantnim nazivom „ Pistaccio Metallic“. Zbog čega to ime i šta nam album donosi u muzičkom i temetskom smislu?

Palo nam je na pamet nazvati album po nekoj boji I Nike (gitarist Nikša Mandalinić) je izvalio Pistaccio Metallic jer je to boja njegove gitare koju je upravo spremao u kombi. To je momentalno jednoglasno prihvaćeno i pokazalo se da ta boja odgovara glazbenom sadržaju albuma, kao i stanju duha u svijetu i kod nas jer je to boja tzv. veselog govna. Teško mi je govoriti o tome šta donosi album u bilo kojem smislu, za mene je smisao da smo se dobro zezali dok smo ga snimali.

  • Šta možemo očekivati na beogradskom koncertu u Domu omladine?

Samo hitove.

Sjajni i originalni nastupi osvajaju publiku

Ova splitska šestorka se od svog nastanka, 1990. godine, nametnula jedinstvenom kombinacijom repa i hip-hopa sa rok, fank soul i rege zvucima. Direktni tekstovi pesama prožeti lokalnim humorom i nepresušnom socijalnom tematikom, spotovi koji su uvek koncipirani kao mini-filmovi i sjajni i originalni nastupi već godinama osvajaju najrazličitije generacije publike. Ulaznice za nastup TBF u Domu omladine mogu se naći na svim prodajnim mestima Eventima, putem sajta www.eventim.rs, na blagajni Doma omladine i u Dallas Music Shopu u Sremskoj 2. Cena ulaznice u pretprodaji je 700, dok će na dan koncerta biti 900 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari