Belgrade Beer Fest, na kome je tokom šest dana nastupalo 49 izvođača uglavnom iz zemalja bivše SFRJ, posetilo je više od 700.000 ljudi, saopštili su organizatori. Najviše publike bilo je u subotu za vreme koncerta Plavog orkestra, kada je u jednom trenutku festivalski prostor morao da bude zatvoren zbog velikog broja posetilaca.

„Ovo je koncert pred najvećim brojem posetilaca pred kojima je Plavi orkestar ikada svirao. Ovde je, kažu, bilo 130.000. Ali, ja ne vjerujem u brojke, vjerujem u energiju koja je prohujala negde na sredini koncerta. Kao da su nas odjednom svi shvatili, kao da smo postali deo publike i oni deo nas. Postali smo narodni orkestar. Bilo je fascinantno, posebno kada je publika dok smo svirali pjesmu ’Sava tiho teče’ izvadila mobitele“, izjavio je frontmen benda Saša Lošić za Nezavisne novine iz BiH.

Festival je postao originalna regionalna institucija koja pokazuje lepa lica, energiju i pozitivni duh Balkana, kako u Srbiji, tako i širom sveta, što pokazuje i podatak da je Belgrade Beer Fest ušao u knjigu Denis Vilkoksa „Think“ kao jedinstven primer promocije gradova i država.

Zahvaljujući društvenoj kampanji „Biram da recikliram“, koju smo sprovodili sa strateškim partnerom Ball Packaging Europe Beograd i akciji recan fonda, prikupljeno je 200 kilograma limenki.

Kako stoji u saopštenju organizatora, preduzete mere bezbednosti su urodile plodom. „Festival je prošao bez ijednog ozbiljnijeg incidenta i na to smo posebno ponosni. Beograd je i ovaj put pokazao svoju gostoljubivost prema inostranim posetiocima u najlepšem svetlu“, naglašava Beogradska kulturna mreža. 

Nagrade za najbolje

Za najbolje pivo festivala publika je izabrala Coronu, najlepši štand je drugu godinu za red imao Staropramen, a za najbolju promociju ove godine je izabrana Lav Can Fun Zone. U tradicionalnom takmičenju u brzom ispijanju piva, Lavovski cug, u muškoj konkurenciji je pobedio Martin Kajtazi, koji je limenku od pola litre popio za 8,02 sekunde, a u ženskoj Jovana Adamović, koja je istu količinu piva popila za 11,98 sekundi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari