Kako glasi tekst pobedničke pesme „Ramonda“?

Ostavite komentar


  1. Nisam verovao da će posle Branka Miljkovića da se vrati Branko Radičević. Patetični romantitam u 21. veku… ili kič se neri stepenom banalnosti asocijacija.

  2. Marija, džaba ti pobeda na Evroviziji kad poklekneš pred istom tom Evropom za koju smo mislili da si je pokorila. A možda si i ti pobedila zato što je tri meseca pre tvoje pobede proglašena nezavisnost Kosova, kao što je Italija pobedila posle korone, i Ukrajina tri meseca nakon početka rata.

  3. Спрдња од песме! Што је ишла на Беркли,ово се учи у Ћуприји!

  4. Ko ovde pronađe patriotsku poruku ima milion dolara a prilikom samog nastupa gotovo ništa se nije razumelo.

  5. Lepa rodiljubiva pesma,da li je sama pisala ili joj je neko pomagao!?

  6. Da li samo mene podseća pesma i imidž na Lorin, dvostruku pobednicu Evrovizije?

  7. Катастрофа,тотално апатична песма.

  8. Sviđa mi se pesma, ali uživo nije toliko dobra. Dosadno. Bolje da su Zorju izabrali ona je uživo moćna, sjajna.

  9. Hvala na tekstu pesme jer kad sam slusao nisam razumeo nijednu rec, mada nije vazno jer i tekst i pesma ce biti brzo zaboravljeni.

  10. Šteta što je upotrebljen tako lep i jedinstven cvet u tako bezveznoj
    pesmi!

  11. Pesmu sam slušala desetine puta i pojma nemam o čemu peva, jer ona ne peva već mumla. Zato hvala na tekstu da bar znamo o čemu se tu radi

  12. Haljinica boje lila. Ceo život me majka uči da lila boja ne postoji nego su to nijanse ljubičaste, purpurne i onog između. Ne gledam više Eurosong. Posle Konstrakte nema bolje.

  13. Da se izbegne manipulacija uz svaku pesmu treba da ide titl teksta. Verujem da bi glasanje bilo drugačije.

  14. Не знам зашто је патриотска песма.Једино,можда зато што текст алудира да ће тамо да ничу као косовски божури.

  15. Ovu pesmu nikako da ne slusaju osobe sklone suicidu !!! Jednom recju, KATASTROFA!!!

  16. Devojka ima lep glas .Nisam nista slusala osim sada njenu numeru i uklapa se cak je i pristojnija mnogo od onih sekvenci koje sam pogledal sa prošle Evrovizije. Ma Evrovizija je prevazidjena i trebamo prestati da učestvujemo u takvoj nakaradi.

  17. A što mora da bude patriotska pesma? Pa ne idemo u rat nego na muzičko takmičenje…Iskreno, nije me oduševila, ali osim Konstrakte ništa i nije…i ta fama oko patriotske pesme mi nikako ne ide u glavu…

  18. Mazohisticki sam odgledao oba polufinala i osim Hristine i pesme Bedem i Konstrakte koja je smekerski plagirala samu sebe sa, za moj utisak, jacom pesmom nego prosli put, ostali nisu zavredili ni prelaznu ocenu za svoja kukumavcenja, skakanja, mumlanja, kreveljenja i urlanja.. o banalnim tekstovima tek ne treba ni trositi reci!!!

  19. Dok pevanista se nerazume aovde sam procitala tekst refren 12 puta ponoviti istu rec je mucno slusati

  20. БРАВО Теја Дора Чиста уметност!
    Искрено, на почетку сам била за Бресквицу, али, кад сам видела цео њен наступ (веома лош костим, сцена, платформа на којој стоји…итд) и када сам чула и остале кандидате – променила сам мишљење! Хвала Богу, немамо сви исти укус нити избор… У томе је лепота,…и слобода. Теја Дора је исто наше дете, Српкиња, веома популарна у свету музике – зато, Срби моји, треба је подржати, а не презирати и пљувати, ( због чега нам се иначе сви смеју како тако вредну уметницу одбацујемо..)..

  21. Klasika 21. veka. Od svega se pravi identitesko pitanje, koje dalje predstavlja put ka jedinstvu. Pola pesme nije bez veze, a druga polovina i nije pesma. Pobedio je marketing sa opšteprihvaćenim kolektivnim simbolom, a ne pesma.

  22. Sigurno bi bilje prošli sa Breskvicom ,ostaje nam da vidimo!Breskvica bar ima pesmu…univerzalnu poruku…može se tumačiti,kako ko želi!Dok peva bar se dobro svaka reč čuje…ima čist vokal!Pri tom nije kopija…autentična je…posebna!Možda bi baš dobro prošla u Švedskoj,bez obzira na sve predrasude!Digli su hajku protiv njene pesme …naša dijaspora bi masovno glasala za Breskvicu…zbog etno elemenata…ovako neznam!Nama je dijaspora jako bitna kada je glasanje u pitanju!Eto ostaje da vidimo,možda grešim,možda će se baš dobro plasirati!Ovo je bila volja žirija…a ne publike(nažalost),Marija i Sajsi su najviše odgovorne za ishod!!!

  23. Divna pesma, scenski nastup. Narod sa razlogom ne treba da bira jer i ne zna da izabere zato jer je plitak i glup. Ovo je za klasu iznad svih ostalih.

  24. s obzirom na tešku grupu u polufinalu evrovizije pitanje je da li ćemo u finale a ako uđemo oko 25 mesta

  25. Pobrkao si lončiće,Marija je pobedila godinu dana pre proglašenja Kosova.

  26. Srbija je izgleda puna stručnjaka za muziku koji ne znaju ni sve note da nabroje.
    A tek ovi nepismeni što komentarišu tekst pesme, o njima nemam reči.
    Uglavnom utisak loš što se izvođača tiče, a što se naroda tiče utisak još gori.

  27. Reših da odslušam ovo. Iskreno, posle komentara očekivao sam gore. Ovo je tipičan glas 20tih godina 21 veka, glas koji može da bude i Svift i Lipa i Bijonse i Ora i Grande… ukratko, bez karaktera i emocija, a-a-a-a shema, nit smrdi nit miriše. Nije devojka kriva. Neće mladež da sluša neke tamo Tarner, Lenoks, Niks ili Josipu, Silvanu, Viktoriju, Anju… Ramonda-a-a-a-aaaaaaaaa je cvet vaše mladosti, srećom ne moje.

  28. Od ponuđenih pesama , Ramonda je najbolja. Breskvicina pesma je već viđena, od Željkovog „Laneta“ koja je tada bila nešto novo, svaka sledeća naša etno pesma je sve gore i gore prolazila. Zorjin glas je najbolji ali je pesma smor, mnogo tenzije i vikanja, ostale su mlake i nezanimljive. Ramonda je najprikladnija. I scenski nastup i glas i neobična melodija.

  29. Mogu da kažem da je pesma katastrofa, naš žiri nezna da odabere pesmu. Svake godine šalje loše pesme. Breskvica je bila ok pesma za evroviziju. Narod je to ptvrdio ali žiri je ovog puta bio presudan.

  30. Ima put, i to uzan, sa kojeg su mnogi skrenuli zarad svojeg stomaka. Hriscani bi trebalo da znaju o kojem putu se radi, zar ne?

  31. 18 puta se ponavlja fraza „lila ramonda“ a reč „ramonda“ se mislim ponavlja 23 puta. To samo po sebi govori o kvalitetu teksta.

  32. A nuna nej nuna nuna nuna……koliko puta kod Jelene Tomasević pa je proslo

  33. Svake godine pomislim – ne moze gluplje i jadnije, i svaki put se prevarim. Hahahahahahohohohohhuhuhuhuhhahahahaeheheh!!!!

  34. „kao da vristim ali pod vodom ko će me čuti svet je gluv“ je test Filarijeve daleko bolje pesme (ima i ritam) . Sad šrvi put saznadosmo šta peva „pobednica“
    Čudne analogije sa tim vrištanjem pod vodom

  35. Lepa pesma. Lepo je otpevala, ceo performans je bio super. Posle dugo vremena, praticu Evroviziju.

Ostavite komentar


Scena

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.