Kejt Midlton: Najobrazovanija kraljevska nevesta u poslednjih 300 godina 1EPA-EFE/ANDREW MATTHEWS / POOL

Kejt Midlton, princeza od Velsa, sinoć je objavila da boluje od kancera i da trenutno ide na hemoterapiju.

Svi svetski mediji su preneli vest da Kejt Midlton, jedan od najomiljenijih članova kraljevske porodice, prolazi kroz težak period.
Princeza Kejt, odnosno Ketrin, je supruga budućeg kralja Ujedinjenog kraljevstva i majka njegovog naslednika princa Džorža.

Kejt Midlton, najobrazovanija kraljevska nevesta

Kejt se udala za Vilijama u aprilu 2011. godine i u trenutku udaje za budućeg kralja bila je najobrazovanija kraljevska nevesta u istoriji i jedina obična građanka, bez aristokratskih korena, koja se udala za naslednika britanske krune u posljednjih 300 godina.
Kejt Midlton diplomirala je istoriju umetnosti 2005. godine na Univerzitetu Sent Endruz na kom je i upoznala Vilijema.
Nakon odlaska sa univerziteta, osnovala je sopstveno preduzeće za proizvodnju dečije odeće. U novembru 2006. priključila se kao honorarni saradnik modnom lancu Jigsaw.

Obična građanka, majka bivša stjuardesa, otac preduzentnik

Za razliku od Dajane, i ostalih kraljevskih nevesti u 20. veku, Kejt je pre udaje za Vilijama bila obična građanka, bez aristokratskih korena.
Iako je iz dobrostojeće porodice, Midltonovi su u Britaniji smatrani srednjom klasom.
Kejt je najstarije dete preduztenika Majkla i bivše stjuardese Kerol Midlton. Rođena je 9. januara 1982. godine i puno ime joj glasi Ketrin Elizabet Midlton. Midltonovi su živeli u porodičnoj kući u zaseoku u oblasti Berkšir gde su pokrenuli sopstvenu kompaniju Party Pieces. Kejt ima mlađu sestru Pipu i mlađeg brata Džejmsa za koje je veoma vezana, piše Biography.com.

Sa Vilijamom je od 2003. godine

Kejt i Vilijam su počeli da se zabavljaju 2003.godine, kratko su prekinuli vezu 2007. godine, ali ubrzo su se pomirili. Vilijam je zaprosio 2010. godine.
Par se venčao 29. aprila 2011. u Vestminsterskoj opatiji, koju je ispunilo čak 2.000 zvanica, a njihovo venčanje bilo je kraljevski događaj godine.Ceremoniju, koja se prenosila uživo u Ujedinjenom Kraljevstvu pratilo je gotovo 25 miliona ljudi, a procenjuje se da je događaj u svetu pratilo oko dve milijarde gledalaca.
Britansko plemstvo na Kejte nije gledalo s naročitim simpatijama. Ipak, nakon udaje Kejt je postala omiljeni član kraljevske porodice.

Princeza od Velsa

Udajom za princa Vilijama postala je vojvotkinja od Kembridža, a nakon smrti kraljice Elizabete kralj Čarls joj je dodelio titulu princeze od Velsa koju je pre nje koristila princeza Dajana.
U braku s Vilijamom rodila je troje dece, Džodža, Šarlot i Luija.
Voli sport i fotografiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari