Najseksipilnije žene sveta u poslednjih 14 godina 1Foto: Esquire

Titulu Najseksi žene magazin Eskvair (Esquire) dodeljuje svake godine, a prva žena koja ju je ponela bila je glumica Anđelina Džoli 2004. godine.

Do sada su ovu titulu uglavnom osvajale žene iz američkog šou biznisa, glumice i pevačice.

Titula Najseksi žena dodeljuje već 14 godina najatraktivnijoj ženi iz sveta poznatih. Zanimljivo je da je samo jedna žena do sada dva puta proglašavana za Najseksi ženu i to glumica Skarlet Johanson, 2006. godine i sedam  godina kasnije.

Većina proglašenih titulu je zaslužila u svojim dvadesetim i tridesetim godinama, sem dve i to takođe glumice. Penelopa Kruz u 40 godini, a model i glumica Hali Beri u 42 godini, što je čini ženom koja je sa najviše godina ponela ovu titulu.

Magazin Eskvair postoji od 1933. godine, osnovali su ga Arnold Gringič, Dejvid Smart i Henri Dzekson. Koncipiran kao magazin o savremenoj Americi, politici a ponajviše o muškoj modi, nastao u doba Hladnog rata, opstao je do danas.

Ernest Hemingvej, Skot Ficdžerald, Albert  Moravija samo su neki od poznatih pisaca koji su doprineli čitanosti ovog magazina i proslavili ga kao pionira Novog žurnalizma. Za nekoliko decenija postojanja počeo je sa izdavanjem u preko 30 zemalja, među kojima se nalazi i naša zemlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari