Posle skoro 20 godina aktivnog sviranja i stvaranja muzike i puno različitih formacija, Goran Blagojević, Nemanja Velimirović i Goran Kovačević rešili su da oforme novi bend – Kofein u novembru 2013. godine. U protekle dve godine alternativni rok sastav Kofein je strpljivo radio na svom debi izdanju „Integritet u provaliji“, koje je nedavno objavljeno za Lampshade Media.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Album „Integritet u provaliji“ je proizvod dugogodišnjeg rada nekoliko vojvođanskih bendova u kojima je Nemanja Velimirović, autor svih numera, svirao u poslednjih 18 godina. Pesme sa ovog albuma su nastajale u različitim životnim periodima, ali se sklapaju u jednu celinu i to upravo redom kojim su poslagane na albumu. Da bi se sačuvale od zaborava, pola pesama sa ovog albuma i „punk rock bonus“ koji se nalazi na kraju albuma (pesme „Kalifornija“ i „Prava reč“), iako su nastale u ranijim periodima, prilagođene su novom zvuku benda Kofein i snimljene u okviru ovog debi albuma. Drugi deo pesama su svežijeg datuma i one upravo definišu pravac u kojem će se bend stilski kretati u narednom periodu („Čovek“, „Verujem ti“, „U dan“).

Debi izdanje je snimano u poslednje dve godine u različitim studijima, ali je na kraju posle više remiksa došlo do proizvoda kojim je bend zadovoljan. Album je u osnovi većinom snimljen u studiju benda „Shock Room“, ali je dosta toga nasnimavano u drugim studijima: „Revolver“ – Novi Sad, „Little Stone“ – Šabac (studio benda Siempre Peligroso), „P.M. Studio“, Ruma, i u studiju Draška Popovića, glavnog producenta albuma u Beogradu.

Na albumu kao gostujući muzičari svirali su: Alen Jovanović, gitarista i prateći vokal benda Goblini, Vladimir Radusinović, gitarista i vokal benda Atheist Rap, Velibor Nikolić, gitarista i vokal benda Brigand, Đorđe Radić, basista benda Great Spirit, i Miroslav Popov, koji je svirao bubanj na pesmi „Gde si ti“, iz benda SNB. Dodatne gitare je snimao i Nenad Karišić (Popshot, Plug And Play). Za dve godine aktivnog rada bend Kofein je imao preko 100 nastupa u celom regionu. Snimljeno je i pet video-spotova koji su emitovani na svim domaćim medijima i nekoliko snimaka live nastupa. Album „Integritet u provaliji“ na Deezeru: deezer.com/album/12029572.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari