Popularni njujorški rok muzičar Lenny Kravitz nastupiće 26. septembra u Beogradskoj areni u okviru velike svetske turneje na kojoj promoviše aktuelni album „Black and White America“. Pre četiri godine Kravitz je pred punom Arenom održao koncert od preko dva sata koji je u javnosti ocenjen kao jedan od najboljih ikad u Srbiji.


Pod sloganom „Black and White Europe“, Kravitz će početkom jeseni nastupiti u gradovima širom starog kontinenta u kojima će imati plakate i bilborde sa prilagođenim naslovom za svaku zemlju, šireći jedinstvo među ljudima uprkos brojnim različitostima koje ih karakterišu, pa je naslov koncerta u Beogradu „Black and White Serbia“. Album, kojim je inspirisana aktuelna turneja, deveti je po redu, a među njima je čak pet sa platinastim tiražem čime je kultni roker, uz čak četiri prestižne Grammy nagrade iza sebe, danas potvrđen kao jedan od najuspešnijih muzičara svih vremena. Inspiraciju za nove pesme tražio je širom sveta, od Pariza u kom je nedavno odlikovan rame uz rame sa Bob Dilanom, do malog mesta na Bahamima, gde živi običnim životom u zajednici od svega 400 meštana okruženih neverovatnim prirodnim lepotama. „To je tako lepo izolovano mesto u kom je život veoma pojednostavljen“, otkriva detalje o svom životu na obali i dodaje: „Hranite se iz bašte ili mora, ne nosite cipele ili ključeve, a poznajete svakog i ni pored koga ne prolazite a da se ne javite“. Lenny priznaje da su i ovog puta žene bile te koje su mu davale ideje za pesme, i to upravo meštanke na ostrvu: „Žene su ovde veoma ponosne na svoj izgled, nose kratke šortseve i veoma snažne boje i zaista je sjajno kad vidite da kod njih ne prolaze stereotipi iz modnih časopisa koji pokušavaju da nametnu definiciju lepote“.

Ulaznice će se prodavati od sutra po cenama već od 2.500 dinara za nivo 400, 2.990 za parter, 3.490 za silver i 4.490 za gold tribine, te 3.990 dinara za mesto u fan pitu, direktno ispred kultnog muzičara. Prodaja je organizovana širom Srbije i regiona putem sajtova Tickets.rs, Eventim.rs i Gigstix.com, te direktno na svim prodajnim mestima u Beogradu kao što su Bilet centar, šoping centar Ušće, blagajne Beogradske arene, Doma sindikata i Doma omladine, te širom Srbije u knjižarama Vulkan i Laguna/Delfi. U regionu ulaznice se mogu kupiti u Hrvatskoj (lanci Dallas Music Shop, Aquarius CD Shop…), Sloveniji (poslovnice Pošta Slovenije…), BiH (agencije MG Travel Banja Luka, Kompas Sarajevo…), Makedoniji (Jugoton…) i Crnoj Gori (poslovnice Montenegro Tourist Service).

Fanovi najviše cene svirke uživo

Multiinstrumentalista, producent, autor i pevač, svoj talenat pokazao je 2008. godine pred prepunom Arenom, a domaći mediji bili su složni u oceni da se radilo o vanserijskom koncertu. „Odličan koncert, oduševljena publika“ (Popboks), „Celokupan utisak je rokenrol romantika!“ (Mondo), „Kravic je napravio fenomenalnu atmosferu, pokazao kako sviraju pravi majstori“ (Blic), „Publika je usklicima i vrištanjem pozdravljala čoveka neverovatne energije i harizme“ (B92), „Komunikacija sa publikom bila je savršena!“ (Večernje novosti), „Kravic svojom ljubavnom revolucijom prodrmao prepunu Arenu“ (RTS), samo su neki od citata posle onog po čemu fanovi možda i najviše cene popularnog Lenija širom planete – svirke uživo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari