Lira Vega Big Band nastupa u bašti KC Grada 16. avgusta 1

Lira Vega Big Band nastupiće u bašti Kulturnog centra Grad u petak, 16. avgusta u 21 sat.

Najavljeni sastav: Vladimir Đorđević, Zoja Borovčanin, Dušan Petrović i Dejan Vučetić Vuča. Biće ovo akustična izvedba pesama sa prva tri albuma (Lira Vega (2004.), Sreća i ljubav (2009.), Duhovi (2015.), kao i premijera nekoliko novih pesama sa albuma u nastajanju, koji nosi radni naziv „Posledice rada“.

Lira Vega je beogradski bend koji čine Vladimir Đorđević i Zoja Borovčanin. Bend ima tri objavljena albuma i mnoštvo nastupa u Srbiji, regionu i Evropi, kao i nekoliko lokalno i regionalno relevantnih nagrada.

Muzika je stalna tema, nemir i podsticaj. Koncertno aktivni, stalno u potrazi za “zvukom”, Lira Vega orbitira na beogradskoj sceni više od 20 godina. Iako se bazično svrstava u rok muziku, zvuk, benda je začinjen mnogobrojnim uticajima, a među slojevima se čuje sve od Aerosmith-a do Sly Stone-a. Ono što je konstanta vezana za zvuk benda Lira Vega je “modernost” – pa tako bend uvek uspeva da bude jednom nogom u svemiru.

Iako nikada u marketingu i uvek sa dovoljno para u džepu, bend Lira Vega ispisuje recepte za uspeh, za koje samo treba naći tajni kod. Kao što su dobronamerni glasnici rekli:

”Bend Lira Vega potvrđuje svoje mesto, a to je beskompromisna alternativa, otpevana i izvedena na jedinstven način uklapanja, čini se, suprotnih stvari. Pop, rok, elektronika, maestralna gitara i prepoznatljiv vokal. Evergreen psihodelija”.

“Beogradski bend koji sa punim pravom pozajmljuje ime ove zvezde i njenog sazvežđa, pokazao je da i te kako ima sopstveni prsten zvezdanog praha koji se, na ovaj ili onaj način uvukao u pore domaće pop scene.”

Cena ulaznica za koncert iznosiće 500 dinara, a mogu se kupiti na ulazu od 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari