Mini koncertom bend + 1 predstavlja prvi album „Sve znamo“ 1foto: Nemanja Djordjević

 

Beogradski bend +1 svira svoj prvi samostalni mini-koncert u subotu 26. novembra od 20 sati u prostoru kluba Elektropioniru Cetinjskoj 15, povodom objavljivanja debi albuma „Sve znamo“.

 

Koncert će podržati Izvanredni Bob svojim svetlosnim manipulacijama.

Bend su album i svoje generalno postojanje najavili singlom „Koga imaš“ u junu ove godine. Nizale su se reakcije publike, od „Okupili se programeri i napravili bend“, do „Ovako zamišljam muziku kad je generiše AI. Generičko i nabacano“.

Bend +1 je indie rok bend iz Beograda. Indie je skraćeno od indiesponirani rok – manje gitara, više mašina.

Miroslav Cakić i Milan Bogdanović (prethodno: i duhovi) su napravili novi bend.
Hteli su da svoj novi identitet liše ikakvih slojeva značenja pa su odabrali kratko i random ime – a šta je više random od +1, osobe koju ćete možda povesti sa sobom negde gde nećete platiti da uđete, neizvesnog dejta, imaginarnog prijatelja…

Tokom protekle dve godine, +1 su napravili i snimili pesme za svoj prvi album, kod kuće i u studiju, u produkciji benda i Saše Jankovića. Album su nazvali „Sve znamo“, možda i neironično, ko zna.

Uporedo sa završetkom rada na albumu, oko +1 se formira lajv bend, kome se priključuju Slobodan Jovanović (ex-Irie FM) – bubanj, Srđan Popov (Sergio Lounge) – bas, i Kosta Jovanović (Young Husbands, Ensh, Han Oslo) – gitara.

Prvi spot i singl izbacili su za pesmu „Koga imaš“, u koji je režirala Marina Uzelac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.