Muzičar Darijus Kembel Daneš preminuo u 42. godini 1Foto: Screenshot/YouTubeDariusMusicOfficial

Nekadašnji učesnik takmičenja „Pop Idol“ i pozorišna zvezda Darijus Kembel Daneš preminuo je 11. avgusta u 42. godini života, piše Mirror.

On je pronađen bez svestu u svom apartmanu u Sjedinjenim Američkim Državama, a tužnu vest potvrdila je njegova porodica.

Daneš se proslavio učešćem u šouu „Popstars“ 2001. godine kada je ostao upamćen po neobičnom izvođenju hita Britni Spirs „Baby One More Time“.

Nešto kasnije pojavio se u prvom Pop Idol-u, gde je zauzeo treće mesto.

Prvi sing „Colourblind“ objavio je 2002. godine, a ubrzo je isti završio na prvom mestu muzičkih lista.

„Sa velikom tugom i bolom objavljujemo da je preminuo Darijus Kembel Daneš. Darijus je pronađen bez svesti u krevetu u svom apartmanu u Ročesteru, u Minesoti, 11. avgusta, a lokalni lekari su ga posle podne proglasili mrtvim“, stoji u saopštenju koje je preneo pomenuti medij.

„Lokalna policijska uprava je potvrdila da nema znakova namernog ubistva ili samoubistva, kao ni ikakvih sumnjivih okolnosti. uzrok njegove iznenadne smrti je u ovoj fazi nepoznat, a lekarski pregledi se nastavljaju. Molimo vas da ljubazno poštujete nađu želju za privatnošću u ovom trenutku, dok se ne pomirimo sa tragičnim gubitkom našeg sina i brata“, zaključila je njegova porodica.

Brojne kolege, prijatelji i poznanici opraštaju se od njega na društvenim mrežama, ne skrivajući šok i tugu zbog ove vesti.

Inače, on je slavu stekao kao Darjus Daneš, a kasnije je uzeo devojačko prezime svoje majke, Kembel. Tako je želeo da naglasi svoje škotsko poreklo.

Dugo je bio u vezi, a potom i u braku sa glumicom Natašom Henstridž. Venčali su se 2011, a razveli pre nekoliko godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari