Bend Beirut snimio je novi spot za pesmu „Vagabond“ koja se nalazi na njihovom poslednjem albumu „The Rip Tide“ koji su izdali prošle godine, neposredno pred turneju u okviru koje su posetili i Exit festival. Pesma „Vagabond“, koja se nalazi na ovom albumu, sada je dobila i svoje vizuelno ostvarenje. U pitanju je crno-beli video, koji je režirala Sunset Television produkcija. Spot odiše atmosferom niskobudžetnih filmova s kraja prve polovine prošlog veka.

Video prikazuje grupu vojnika i mornara, koji prisustvuju zabavi na kojoj naravno sviraju Beirut. Svi se dobro zabavljaju, flertuju sa lokalnim devojkama koje su na zabavi. Spot je inspirisan ranim radovima Miloša Formana, tačnije njegovim filmovima iz šezdesetih godina. Oseća se duh i estetika tog posleratnog perioda, kako po načinu na koji su akteri spota obučeni, tako i po specifičnom hedonističkom ponašanju. Spot je sniman u Bruklinu, ali prenosi potpuno drugačiju, evropsku atmosferu. Režiser spota je rekao: „Pošto prikazuje pušenje, opijanje i promiskuitetno ponašanje, ovaj spot će verovatno biti zabranjen na MTV-u, pa se nadamo da će ljudi putem interneta uživati u njemu“.

Pre poslednjeg, Beirut su izdali još dva albuma – „Gulag Orkestar“ 2006. i „The Flying Club Cup“ 2007. godine, a oba albuma naišla na veoma topao doček kritike. Američki bend kombinuje elemente indi-rock i svetske muzike, njihov frontmen Zak Kondon je multitalentovani pevač i trubač kao i dokazan muzičar. Karakteristično za muziku mladog frontmena Beiruta je njegova opčinjenost zvucima Evrope, od balkanske romske muzike, polke do francuskih šansona, koje izuzetno dobro začinjava svojim poetičnim vokalom. Melanholični raštimovani orkestar sa istočnoevropskom melodijom stekao je ogroman broj obožavalaca širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari