Muzika grupe Ti „govori o velikim životnim temama i smeštena je među prljave ulice i ogrubela lica nekog velikog, propalog grada“ (Milan Vukelić, NIN, 2014). Da nema tog grada, tih ulica i tih lica na kojima upravo melodije grupe Ti izazivaju osmeh i zadovoljstvo, ne bi bilo ni novog spota koji su Ilija Duni i Trajče Nikolovski snimili za pesmu „Vidimo se“. Svaki potez grupe Ti je spontan i uglavnom nepredvidiv, pa tako i odluka da snime spot za pesmu koja se ne nalazi na aktuelnom albumu „Vidimo se!“, već singl sa EP-ja „Koliko dana“.


„Naš drugar Luka Mihajlović predložio je Trajčetu i meni da napravimo žurku u napuštenim vagonima, zabeležimo je kamerom i ovekovečimo u spotu upravo za pesmu ‘Vidimo se’. Svirali smo preko tri sata i sjajno se provodili, u društvu prijatelja koji su nam pritom i puno pomogli, hvala im na tome“, objašnjava Ilija Duni.

Grupa Ti je poslednjih šest meseci nastupala širom regiona, a sa koncertnim aktivnostima će nastaviti i tokom jeseni po Sloveniji, Makedoniji, Hrvatskoj, kao i u gradovima Srbije. U Beogradu ih očekuje nastup u KC Grad 29. oktobra, u okviru turneje „Od Vardara do Triglava“ sa grupama Trus! i The John, a zatim i veliki zajednički koncert 13. decembra u Domu omladine Beograda sa grupom Repetitor. Predstojeći nastupi grupe Ti: 23. oktobar Kino Šiška, Ljubljana, 24. oktobar MIKK, Murska Sobota, 25. Mostovna, Nova Gorica, 29. KC Grad, Beograd, 30. MKC, Skoplje, i 31. oktobar SKC, Kragujevac, 1. novembar Feedback, Niš, 7. novembar Omladinski centar, Zaječar, 13. Klub, Zagreb, 14. Klub, Rijeka, 15. novembar Exit, Osijek, i 13. decembar Dom omladine, Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari