Druge večeri 19. Herbafast Fashion Selectiona, u Pozorištu na Terazijama, firma Beosport se predstavila sa kolekcijama za jesen/zimu 2011. sa brendovima Custo Barcelona, Andy Warhol By Pepe Jeans i O’Neill. Custo Barcelona je svetski poznat španski brend, karakterističan po prepoznatljivom, inovativnom i prefinjenom stilu, eksperimentisanju bojama i printovima koji je svoju inspiraciju našao u tipičnom kalifornijskom načinu odevanja, a nova kolekcija je koncentrisana na haljine, majice, džempere, kapute kao i torbe.

Pepe Jeans je engleski brend osnovan 1973. godine u Londonu. Kombinovanjem tradicionalne džins garderobe sa modernim kolekcijama, nastavlja da bude u vrhu modernog sveta današnjice. Andy Warhol je njihova specijalna linija, inspirisana velikim delima slavnog i neprevaziđenog umetnika, osnivača Pop Art pokreta, oslikana svetski poznatim ikonama viđenih njegovim očima, kao što su Merilin Monro, Elvis Prisli i Džeki Kenedi. O’Neill je osnovan 1952. godine i jedan je od najpoznatijih i najvećih surf i snowboard brendova, namenjen je mlađim ljudima koji vole akcije i svim ljubiteljima sporta. Nova kolekcija inspirisana je sloganom „First in last out“, tj. dodatnom koraku koji je potrebno učiniti i razbiti dosadnu svakodnevnicu kao i ustaljene životne navike.

Svoje modele predstavili su i modni kreatori Seka Radončić, Marina Ilić, Slavica Bulj, Andrijana Cvijanović, Gordana Majstorović, kao i Fakultet za dizajn iz Novog Pazara, a posetioci su imali priliku i da vide reviju Jane Doe vintage kolekcije, kroz koju je vizuelna umetnica Bojana B. predstavila unikatne komade od ‘20-ih do kraja ‘80-ih godina, stilizovane u skladu sa današnjim vremenom. Posebnom selekcijom kvalitetnih i originalnih stvari i njihovim neobičnim kombinovanjem nastaje elegantan, smeo, nesvakidašnji i originalan stil. Svaki komad je deo prošlosti koji je na svom putu, izgubivši vlasnika, izgubio i svoj identitet. Nazivom kolekcije i butika – Jane Doe (što je pseudonim za osobu bez identiteta) označava se privremeno stanje izgubljenih stvari, koje pronalaskom svog novog vlasnika dobijaju nov identitet i nastavljaju svoj put kroz vreme. Nositi Vintage znači: biti kreativan, a prihvaćen; neobičan , a otmen; demode, a poseban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari