Jesenja Beogradska nedelje mode počela je sinoć u znaku najintrigantnijeg programa sa prolećnog izdanja ove modne manifestacije. Ponovo su pred nama bile toliko specifične Modne vinjete, koje su se opet odigrale u prostoru Vile Kralja Petra I na Senjaku. Ovakav po malo i alternativan pristup modi svakako ostavlja utisak odličnog uvoda u šest modnih dana, tokom kojih ćemo imati priliku da vidimo pregršt autorskih revija istaknutih domaćih kreatora, ali i mladih i još uvek neafirmisanih dizajnera.


Tiskajući se kroz hodnike i uz stepenište, mnogobrojni posetioci su strpljivo otkrivali šta se krije u sobama Vile Kralja Petra I. Svaka je bila priča za sebe, svaka obojena drugačijom inspiracijom. Najpre smo otkrili svet Natasche Plum i Aleksandre Žiravac, koje su u svojoj jednostavnoj sobi predstavile nimalo jednostavne kreacije. Na spratu iznad sačekao nas je „mini bioskop“ i video instalacija Tijane Pavlov i neobična „lutkarska“ soba puna kaputa Tamare Radivojević. A još jedan sprat iznad ponudio je pravi modni performans. Kreacije Dejana Despotovića i Dejane Momčilović tik jedna uz drugu, manekenke na obe strane obučene u crno i potpuno uživljene u uloge na koje su ih svakako inspirisali specifični, ali i te kako nosivi kostimi.

Prvo veče je svakako bilo šik i urbano, a za njim ne bi trebalo nimalo da zaostaje ovaj modni dan. U SKC-u ćemo najpre večeras videti humanitarnu reviju odeće za pse Doggy Style, a potom će se predstaviti studenti Akademije lepih umetnosti, Fakulteta primenjenih umetnosti, Fakulteta za umetnost i dizajn-Megatrend i studenti francuske visoke škole za modu Mod’Art.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari