Poznati finalisti Pesme za Evroviziju 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Malo pre ponoći proglašeni su pobednici drugog polufinala Pesme za Evroviziju, tako će njih osam, uz osam koji su odabrani u utorak uveče nastupiće u subotu, 2. marta, u finalu ovog takmičenja.

Drugo polufinale takmičenja „Pesma za Evroviziju“ počelo je u 20 časova i tokom večeri predstaviće se drugih 14 izvođača od ukupno 28. Program i ove večeri vode Dragana Kosjerina i Slaven Došlo, kao i Kristina Radenković i Stefan Popović.

23:59 – Proglašeni finalisti druge polufinalne večeri „Pesme za Evroviziju“

Iva Lorens – Dom

Konstrakta – Novo, bolje

Dušan Kurtić – Zbog tebe živim

Zejna – Najbolja

Teya Dora – Ramonda

Milan Bujaković – Moje-tvoje

Nemanja Radošević – Jutra bez tebe

Džordži – Luna Park

23:14 – Završeno je glasanje

22:59 – Počelo je glasanje

22:39 – Durlanski – Muzika

Poznati finalisti Pesme za Evroviziju 2
Foto: Screenshot RTS

Poslednji takmičar, pod rednim brojem 14 nastupio je Durlanski sa numerom „Muzika“. Dušan tvrdi da su poslednjih godina pesme koje su bile u konkurenciji za srpskog predstavnika na Evroviziji bile slične, ali od nastupa Ane Đurić Konstrakte, publika se okrenula drugačijem zvuku, što on vidi kao svoju šansu.

22:35 – Milan Bujaković – Moje tvoje

Poznati finalisti Pesme za Evroviziju 3
Foto: Screenshot RTS

Sa pesmom „Moje-tvoje“, pod brojem 13 nastupio je Milan Bujaković. Tekst za ovu numeru je napisala Maya Sar, aranžman je radio Mahir Sarihodžić. Muziku su pisali Lionel Lombard, koji je sarađivao sa velikim imenama poput Rijane, Mika Džegera i mnogih drugih i Petar Pupić.

22:31 Konstrakta – Novo, bolje

Poznati finalisti Pesme za Evroviziju 4
Foto: Screenshot RTS

Pre 2 godine, nakon uspeha pesme „In Corpore Sano“, Konstrakta je rekla da više nikad neće na Evroviziju, a onda se furiozno vratila sa pesmom „Novo, bolje“. Konstrakta se pojavila pod rednim brojem 12, a ovogodišnji nastup bio je skoro pa identičan kao prošle godine.

22:17 – Teya Dora – Ramonda

Poznati finalisti Pesme za Evroviziju 5
Foto: Screenshot RTS

Teodora Pavlovska poznata kao Teya Dora, večeras je nastupala pod brojem 11 sa pesmom „Ramonda“. Teodora je srpska pevačica i tekstopisac. Rođena je u Boru. Najpoznatija je po svom singlu „Džanum“, koji je stekao popularnost na raznim muzičkim platformama širom sveta. Jedna je od tri izvođača koji su prešli milion striminga sa jednom pesmom na Spotifaju.

Teodora je emotivnim nastupom učinila da se publika naježi, a njen fenomenalan glas sve je raznežio.

22:13 – Dušan Kurtić – Zbog tebe živim

Poznati finalisti Pesme za Evroviziju 6
Foto: Screenshot RTS

Pod rednim brojem 10, Dušan Kurtić izveo je pesmu „Zbog tebe živim“. Dušan se od 2011. godine profesionalno se bavi muzikom, a večerašnji nastup ćemo pamtiti po originalnom plesu, koji će ostati upamćen.

22:09 – Džordži – Luna park

Poznati finalisti Pesme za Evroviziju 7
Foto: Screenshot RTS

Đorđe Ćulafić, publici se predstavio pod rednim brojem 9 sa pesmom „Luna park“. Džordži od 12. godine svira gitaru, a kasnije počinje ozbiljnije da se bavi produkcijom, pevanjem i sviranjem još nekoliko instrumenata, iako nije školovani muzičar.

22:05 -Kat Dosa – Tajni začin

Poznati finalisti Pesme za Evroviziju 8
Foto: Screenshot RTS

Katarina Cardosa, poznata kao Kat Dosa takmiči se pod brojem 8, sa pesmom „Tajni začin“, koju su za nju uradili Coby i Bojana Vunturišević, a mnogi kažu da ih podseća na mešavinu Mimi Mercedes i Sare Jo. Njena pesma „Tajni začin“ je zarazna i poziva na ples, a Kat, čiji stil podseća na popularnu Arijanu Grande, ističe da želi da u njenom nastupu na „Pesmi za Evroviziju“ ljudi prepoznaju radost i veselje, što se upravo večeras na sceni i dogodilo.

Kat Dosa se pojavila u zlatnom kavezu i belom perjanom mini haljinom, a onda je pred kraj nastupa skinula belu toaletu i zasijala i srebrnoj kreaciji.

21:46 – Yanx – Kolo

Poznati finalisti Pesme za Evroviziju 9
Foto; Screenshot

Saška Janković, publici poznatija kao Yanx, nastupiće pod brojem 7, sa pesmom „Kolo“. Aleksandra Janković je već tri puta učestvovala na PZE i tri puta bila prateći vokal. U javnosti je poznata kao Sashka Janx (Saška Janks) i Miss Jukebox.

Saška se pojavila u monohromatskoj roze kombinaciji, koja joj se savršeno slaže uz boju kose, a zajedno sa igračicama „zapalila“ je atmosferu u studiju.

21:42 – Nemanja Radošević – Jutra bez tebe

Poznati finalisti Pesme za Evroviziju 10
Foto: Screenshot RTS

Nemanja Radošević pod brojem 6, publici se večeras predstavio pesmom „Jutra bez tebe“. Nemanja je otpevao numeru koju je napisao Saša Milošević Mare autor pesme „Molitva“, kojom je Marija Šerifović pobedila na Evroviziji. Ova pesma obojena je brzim ritmom i već je započela svoj radijski život a ona će Saši omogućiti da konačno ispuni san i nastupi na „Pesmi za Evroviziju“.

21:38 Filip Baloš – Duga je noć

Poznati finalisti Pesme za Evroviziju 11
Foto: Screenshot RTS

Filip Baloš, mladi kantautor, bio je jedan od najistaknutijih takmičara na „Pesmi za Evroviziju“ prošle godine, donevši inovativnost, magiju i odličan zvuk na veliku scenu. Mada, ništa manje nije pokazao ni sadašnjom pesmom – „Duga je noć“, kojoj se takmiči na PZE 2024, pod rednim brojem 5.

Filip je na sceni izveo pravi performans – binu je pretvorio u kancelariju, sa četiri statista i velikim radnim stolom, a svojim ekscentričnim glasom doveo je atmosferu do usijanja.

21:23 – Zejna – Najbolja

Poznati finalisti Pesme za Evroviziju 12
Foto: Screenshot RTS

Zejna Murkić pevačica, plesačica, ali ponekad i kompletna autorka, ove godine takmiči se na „Pesmi za Evroviziju“ sa numerom „Najbolja“, pod brojem 4. I prethodne godine je učestvovala sa pesmom „Rumba“, i tad je skrenula pažnju na sebe. Peva od svoje 16 godine, a bila je čak i deo grupe „Luna“. Ipak, sa pesmom „Najbolja“ je otišla korak dalje, kako sa stilom tako i sa eksperimentom.

Zejna je izašla na binu u belom autfitu, koji je u jednom trenutku skinula – te zasijala u crnom šljokičastom kombinezonu.

21:20 – Iva Lorens – Dom

Poznati finalisti Pesme za Evroviziju 13
Foto: Screenshot RTS

Iva Mišović, poznatija pod pseudonimom Iva Lorens, srpska je producentkinja i kantautorka koja se predstavila pod brojem 3 sa pesmom „Dom“. Iva Lorens počela je da piše pesme još sa 9 godina, završila je studije muzičkog menadžmenta u Berlinu i živi na relaciji Berlin-Beograd. Bila je voditeljka na regionalnom MTV-ju, a pesme je najpre objavljivala na engleskom i potom i na srpskom jeziku.

21:16 – Hydrogen – Nemoguća misija

Bend „Hydrogen“ nastupa pod rednim brojem 2 sa pesmom „Nemoguća misija“. Indi-alt-rok bеnd „Hydrogen“ nastao je u Novom Sadu i do sada su objavljivali samo pesme na engleskom jeziku. Sastav, koji činе Mario Kujundžić, Pavlе Kuntić, Nikola Mitrović i Nikola Vujadinović, a njihova autska pesma „Nеmoguća misija“ je žanrovski obojеna indi rokom i pop fankom.

21:13 – Nadia – Sudari

Poznati finalisti Pesme za Evroviziju 14
Foto: Screeshot RTS

Prva polufinalistkinja koja nastupa večeras je Nadia sa pesmom „Sudari“. Nađa Terzić, poznatija kao Nadia je školovana džez pevačica, a inače je unuka nekadašnjeg direktora PGP RTS-a Stanka Terzića. Ona je u jednom intervjuu otkrila da se za audicije prijavljivala krijući od roditelja.

Nadia se pred publikom pojavila u crnom kožnom autfitu.

21:01 – Drugo polufinalno veče pesmom „Samo mi se spava“, otvorio je Luk Blek.

Podsetimo, iz prve polufinalne večeri dalje su se plasirali:

Kristina – Bedem
Lena Kovačević – Zovi me Lena
M.IRA – Percepcija
Bojana x David – No No No
Breskvica – Gnezdo orlovo
Marko Mandić – Dno
Keni nije mrtav – Dijamanti
Zorja – Lik u ogledalu.

Finale PZE održaće se u subotu, 2. marta, kada će se proglasiti predstavnik koji će Srbiju predstavljati na Evroviziji. Takomičenje možete pratiti na RTS 1, RTS Svet, RTS Planeti, Jutjubu i internet portalu RTS-a od 21h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari