Festival klupske muzike „Waves Vienna“ počinje sutra i trajaće do 2. oktobra u Beču, a kao jedini iz naše zemlje 1. oktobra će nastupiti beogradski bend Petrol. Festival će se odvijati u najznačajnijim bečkim klubovima, kao što su Badeschiff, Flex, Fluc, Pratersauna, na specifičnim gradskim lokacijama i javnim površinama održavaće se svirke iz oblasti alternativne, elektro-muzike, roka i klupske muzike.

Glavna tema festivala je povezivanje sveta muzike iz istočne i zapadne Evrope. Ideja „Waves Vienna“ festivala je da se promovišu novi bendovi, oni koji su zaslužili više pažnje, koji poseduju međunarodni format, ali iz nekog razloga još nisu isplivali na površinu.

„Petrol su psihodelični rok trio iz Beograda. I Petrol su učestvovali u stvaranju istorije. Kao prvi bend iz Srbije održali su koncert u Kninu u Hrvatskoj posle rata. Od 2003. godine, Ana, Ilija i Milan održavaju „lo-fi“ šarm na svojoj analognoj opremi i uspeli su da uvrste srpsku andergraund muziku na top liste: njihov prvi singl „Sve jedno je“ zadržao se nekoliko nedelja na MTV Adria top listi, a pesma „Beirut“ je izabrana za singl godine 2008. na srpskom Radiju B92. Trenutno, Petrol snimaju svoj drugi album“, stoji u najavi svirke na sajtu festivala. Koncert će se održati u subotu, 1. oktobra, u Fluc kafeu.

Osim muzičkog dela programa, na konferenciji „Waves Vienna Conference“ održavaće se predavanja, paneli i radionice. Stručni deo programa posvećen je glavnoj temi „East Meets West“, a na dnevnom redu će biti i teme: „Eastern European Markets“ ili „Music Export Initiatives“ kao i partnerstvo sa festivalima kao što su Wilsonic u Bratislavi, Exit u Novom Sadu ili Sziget u Budimpešti. Waves Vienna nudi i platformu za domaću austrijsku muzičku scenu. Više od 30, od ukupno 80 nastupa na festivalu su akteri iz Austrije. Cene ulaznica su od 59 evra za ceo festival, 54 evra za tri dana, 16 evra samo za prvi dan festivala, a dnevne karte koštaju 28 evra. Detaljne informacije mogu se naći na www.wavesvienna.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari