Exit je otvorio konkurs za nastup na ovogodišnjem festivalu pod nazivom „Play @ Exit“, koji će trajati sve do ponedeljka, 21. maja. Svi zainteresovani pojedinci i bendovi i ove godine mogu da konkurišu tako što će se registrovati na sajtu www.exitmusic.rs.

 Registracijom i popunjavanjem aplikacije svaki bend se ujedno i prijavljuje na konkurs za nastup na Exitu 2012, i dobija svoju stranicu na www.exitmusic.rs. Za sve izvođače koji već imaju svoje profile na sajtu, dovoljno je da se uloguju i na svojoj ličnoj stranici kliknu na „Apply for 2012“. Detaljna uputstva i propozicije konkursa mogu se pronaći na Exitmusic.rs.

Svake godine najbolje izvođače bira programska produkcija Exit festivala, uz pomoć medijskih saradnika, partnera i naravno – publike. Ovaj put će jednog izvođača izabrati i muzička redakcija i slušaoci B92 radija. Takođe, kao i svake godine, pozivamo sve posetioce sajta exitfest.org da „lajkuju“ izvođača koji im se najviše sviđa, jer će izvođači sa najviše lajkova imati i veće šanse da budu odabrani za nastup na Exitu. „Play @ Exit“ konkurs realizuje se, kao i prošli put, uz veliku podršku online muzičke platforme Soundcloud. Pri prijavljivanju na konkurs, bendovi i disk-džokeji moći će na sajt da postave i plejer sa svojim pesmama ili dužim DJ setom sa sajta Soundcloud.com. Ovaj korak nije obavezan i pre svega služi dodatnoj promociji muzike bendova i disk-džokeja koji se prijavljuju na konkurs. Soundcloud.com će promovisati konkurs kroz svoju široku mrežu korisnika, tako da se svim učesnicima konkursa preporučuje da ovu mogućnost iskoriste. Rezultati konkursa biće objavljeni 12. juna.

Šansa za mlade izvođače

Exit i ove godine otvara vrata za sve zainteresovane solo izvođače, bendove i di-džejeve kojima će konkurs biti prilika i šansa da prikažu svoj rad na nekoj od festivalskih bina, ali i da ih primete menadžeri, booking agenti i novinari iz celog sveta. Prošle godine na konkurs „Play Ÿ Exit“ prijavilo se više od 950 izvođača iz celog sveta. Bendovi koji su izabrani na prošlogodišnjem konkursu nastupali su na Exit Music Live bini, ali i na velikim binama poput Fusion i Explosive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari