Svaka dekada ima svoj „najneomiljeniji bend“, koji na sebe navuče kolektivnu mržnju cele generacije. Za Ameriku 1990-ih to je – Limp Bizkit. U Spinovoj ovogodišnjoj listi 30 najomraženijih bendova, Limp Bizkit su osvojili drugo mesto, odmah iza Milli Vanilli (koji čak nisu ni pevali svoje pesme). I dan-danas postoji Fejsbuk stranice „Mrzim Limp Bizkit“. Tako je nekada slavan bend spao sa prodaje kompletnih arena na to da ih tretiraju „kao šalu“.

Međutim, početkom godine je stigla vest da su Limp Bizkit potpisali ugovor za Lil Vejnovu izdavačku kuću Cash Money Records. Da li se to sprema povratak ovog benda?

Za frontmena Freda Darsta to nije povratak, jer su oni stalno bili tu. Kako on kaže u intervjuu za Kerrang magazin, „bend je bojkotovao Ameriku“.

„Ne sviramo kod kuće. Godinama bojkotujemo Ameriku. Ni ne znamo šta se tamo dešava. Sve se svodi na nove stvari koje te brzo zgrabe, a i to se stalno menja. Ameriku vodi samo prodaja ploča. To je dom korporacija. Mi smo samo Limp Bizkit, tako da ne umemo da radimo na drugačiji način“, kaže on.

Svojevremeno su Limp Bizkit bili izuzetno popularni, sa prodajom od preko 35 miliona albuma širom sveta. A onda su, na dodeli MTV video-muzičkih nagrada 2000. godine, izveli „Livin’ It Up“ u duetu sa Kristinom Agilerom. Dve godine kasnije Darst je izjavio da je u vezi sa drugom pop-princezom, Britni Spirs (što je ona negirala). Pa su 2005. procureo na net njegovi seks-snimci. I umesto da ga fanovi obožavaju, oni su se okrenuli od njega. Doduše, mnogi misle da njihova muzika i iz tog vremena nije bila loša – interesantna je bila njihova verzija Džordž Majklovog hita „Faith“.

Stoga, ostaje da se vidi da li će zaista uslediti američki kambek. Uz molbu članovima grupe da Freda Dursta drže podalje od Selene Gomez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari