Senzacija koja se mora doživeti uživo: Francuske ikone glamuroznog psych-panka La Femme hedlajneri MENT-a 1Foto: JD Fanello

Francuske ikone glamuroznog psych-panka La Femme su hedlajneri na otvaranju 9. izdanja MENT festivala koji se održava na više od 15 koncertnih i konferencijskih mesta širom Ljubljane.

Da su sa svojim debitantskim album Psycho Tropical Berlin, objavljenim pre deceniju, i svime što je usledilo, La Femme opsedali generacije, podsećaju organizatori festivala.

– Le Femme su jedan od onih bendova koji kombinuje poznate i nepoznate zvuke u jedinstvenu mešavinu bez granica i jezičkih barijera – dodaju oni.

Nakon tri albuma na francuskom, La Femme su prošle godine prešli na španski i objavili album Teatro Lucido, a album je dnevnik njihovih putovanja po Španiji i Meksiku, koja su snažno uticala na njihov zvuk.

– Ovaj eklektični zvučni koktel inspirisan je njihovim međunarodnim avanturama, crpeći inspiraciju iz marševa Semana Santa, pasodobla, regetona, andaluzijskih i brazilskih ritmova, klasične gitare, kastanjeta, truba i kontrakulturnog pokreta La Movida iz 80-ih. Senzacija koja se mora doživeti uživo! – ističu organizatori.

Inače, festival MENT Ljubljan fokusira se na nove, stilski raznolike nastupe i predstavlja nadolazeće i afirmisane umetnike iz cele Evrope.

MENT konferencija je takođe neizostavan deo festivala, koji privlači stotine profesionalaca iz celog sveta, koji posećuju Ljubljanu kako bi uživali u bogatom muzičkom programu, stekli nova poznanstva, upoznali profesionalce iz regiona Balkana, ojačali svoje mreže i dobili najnovije informacije o trendovima u muzičkoj industriji.

Trenutno objavljeni line up predstavlja 40 evropskih muzičara. Uskoro sledi objava još imena, a do tada poslušajte MENT 2023 plej-listu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari