Jedan od osnivača legendarnog benda Beastie Boys, Adam Yauch, preminuo je u 47. godini života. Yauch se nekoliko godina borio sa rakom, koji na žalost nije uspeo da savlada. Yauch je bio poznatiji pod svojim nadimkom MCA. Osim repovanja i sviranja bas gitare, Yauch je bio i režiser nekolicine spotova grupe među kojima su zapaženi video radovi za pesme „Intergalactic“, „Body Movin“, “So What’cha Want“…


Zajedno sa ortacima iz srednje škole osniva hardcore punk bend. Prvu svirku imali su na njegov 17. rođendan, avgusta 1981. godine i tako počinje Beastie Boys priča. Prvi album pod nazivom „Licensed to Ill“ objavljuju 1986. godine, a ukupno su objavili osam studijskih albuma. Drugi, treći, pa i četvrti album donosi im veliku slavu, ali i prekretnicu u muzičkom smislu. Bend se okreće hip-hop zvukovima po kojima postaju nadaleko poznati. Beastie Boys smo imali prilike da vidimo 2007. godine na Exit festivalu. Njihov album „Hot Sauce Committee Part Two“ objavljen je prošle godine.

Beastie Boys su postali sinonim za dobru hip-hop muziku, prožetu humorom, koju su uspeli da postave na bitno mesto u muzičkom svetu. Njihov prvi album bio je prvo hip-hop izdanje koje je dospelo na Bilbordovu top listu. Dobitnici su nekoliko Gremi nagrada, a tokom dugogodišnje karijere prodali su preko 40 miliona albuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari