Erik KarmenErik Karmen, screenshot You Tube

Američki muzičar Erik Karmen, poznat po svojoj pesmi „All By Myself“, naslovnoj numeri iz „Bridžit Džons“,  preminuo je u 74. godini.

Američki muzičar Erik Karmen, poznat po svojoj pesmi „All By Myself“, preminuo je u 74. godini, potvrdila je njegova supruga. Kao pevač i autor pesama, stekao je slavu kao član benda Raspberries. Preminuo je mirno u snu proteklog vikenda, kako je navela njegova supruga na muzičarevom sajtu, dodajući da je Erik bio radostan što je njegova muzika tokom decenija dirnula mnoge i što će ostati trajno nasleđe.

Iako je najpoznatiji po pesmi „All By Myself“, još jedan od Karmenovih hitova je pesma „Hungry Eyes“, koja je postala popularna zahvaljujući filmu „Prljavi ples“ iz 1987. godine.

Rođen 11. avgusta 1949. godine u Ohaju, Erik je bio suosnivač benda Raspberries početkom sedamdesetih, zajedno sa Džimom Bonfantijem i Volijem Brajsonom, kasnije se pridružio i Dejv Smali. Debi album benda iz 1972. godine nosio je ime benda, a već na tom albumu su se našle pesme koje su postale hitovi na top listama, uključujući „Go All The Way“, koju je BBC zabranio u Engleskoj zbog seksualno sugestivnih tekstova. Interesantno je da se ta pesma kasnije našla na saundtreku za film „Guardians Of The Galaxy“ iz 2014. godine.

Nakon raspada benda 1975. godine, Erik je započeo solo karijeru. Među njegovim solo hitovima ističe se pesma „All By Myself“, koja je kasnije postala veliki hit kada ju je obradila kanadska pevačica Selin Dion. Pesma je ponovo postala popularna kada se čula u jednoj sceni filma „Dnevnik Bridžit Džons“. Kao tekstopisac, Karmen je potpisao i druge hitove, uključujući „Almost Paradise“ sa saundtreka za film „Futluz“, kao i „Never Gonna Fall In Love Again“ i „Make Me Lose Control“, piše BBC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari