Vasil Hadžimanov Band u četvrtak 16. maja svojoj publici poklanja nesvakidašnje multimedijalno veče. VHBand će premijerno predstaviti svoj peti studijski album „Can you Dig It?“ koncertnim nastupom, kao i novi spot, a program će pratiti izložba fotografija. Posetioce očekuje nadahnuta DJ završnica koja će ih upoznati sa muzikom koju VHBand voli da sluša.

Program počinje u 20.30, u Mikser House-u, Karađorđeva 46. Za 20.30 je najavljeno premijerno prikazivanje spota i otvaranje izložbe fotografija, a koncert počinje u 21 sat. Za after party su zaduženi DJ-evi Vasil, Boki, Miro, Branko i Peđa iz VHBand-a.

Vasil Hadžimanov Band nije potrebno posebno predstavljati. Ovaj originalni sastav je, kao i sam njihov zvuk, prepoznatljiva fuzija vrhunskih muzičara i energije. U karakterističnom stilu i na pragu evropske turneje, VHBand će predstaviti novi studijski album, a prvih 200 ulaznica se mogu kupiti po promotivnoj ceni od 350 dinara u Mikser House-u i prodajnim mestima Eventima. Vasil Hadžimanov Band je izdao svoj peti studijski album pod nazivom „Can You Dig It?“. Album je snimljen za rekordnih četiri dana u Mostaru, u studiju „Mc Pavarotti“, i sadrži deset pesama. Na albumu se nalazi osam autorskih pesama (Vasil Hadžimanov i Miroslav Tovirac), jedna makedonska narodna pesma pod nazivom „Marika moma ubava“, kao i obrada John Scofield-ove teme „What It Is“.

Većina pesama na albumu je zajednički aranžirana, dok je producentska palica i ovoga puta pripala vernom prijatelju Željku Veljkoviću. Pored Željka Veljkovića u izradi albuma učestvovali su i tonski snimatelji Saša Karabatak i Sead Zaklan. Za dizajn albuma je zadužen Ognjen Zdravković, dok je fotografije na albumu, koje će takođe pratiti i ovogodišnju turneju, uradila Ivana Čutura. Album su snimali: Vasil Hadžimanov – klavir i klavijature, Branko Trijić – gitara, Miroslav Tovirac – bas, Srđan Dunkić – bubanj, Bojan Ivković – perkusije i Peđa Milutinović – bubanj. Gosti na albumu: Wikluh Sky-vokal i Vukašin Marković – vokal i trombon. Izdavači novog albuma su OverJazz records (Hamburg) za online distribuciju i Zmex records (Beograd) za CD distribuciju. Više informacija o bendu može se naći na www.vhband.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari