Putokaz ka zaštiti životne sredine - Jedinstveno festivalsko iskustvo na Divčibarama 1Foto: Promo /Mozzart

Zameni plastične čaše za besplatno pivo. Nazdravi iz metalne šolje. Farbaj sa ekološkim bojama. Trči, skači, igraj, penji se na vrh. Udahni čist vazduh! Prati putokaze ka čistijoj i zdravijoj životnoj sredini, koje je kompanija Mozzart postavila kroz Čarobnu šumu i magičnu ski-stazu na Divčibarama, na eko-festivalu Mountain Music Fest.

Ovaj muzičko-ekološki praznik prošlog vikenda je pokazao da festivali ne moraju da budu epicentar zagađenja, već mogu biti i mesto sjajne zabave na kojima se podiže svest o očuvanju životne sredine. Zato su mnogi porodično krenuli „na vrh“, put koloritnog brda gde su održane kreativne radionice za decu, Trka boja i sjajni muzički nastupi.

Putokaz ka zaštiti životne sredine - Jedinstveno festivalsko iskustvo na Divčibarama 2
Foto: Promo /Mozzart

Podno žičare bila je druga bina, kraj koje su mališani ispitivali svoju mentalnu i fizičku snagu u Avantura parku. Pogled sa Crnog vrha bio je lepši nego u jeku zimske sezone, jer se veliki broj ljubitelja prirode peške spuštao po stazi, odmarao na „klupama“ od sena, đuskao uz zvuke popularnih izvođača.

Na bine su redom izlazili: Tkač, Ida Prester, Stereobanana, z++, Lost Propelleros, Dram, Funk Shui, Bvana i Neznani Ludaci, ploče su vrteli White City Soul, Timbe, Peppe i FUNKcioner.

“Uz sjajnu muziku, posetioci su mogli da uživaju u mnogim drugim sadržajima, adrenalinskim, avanturistički, kreativnim, sportskim, naučnim… U sklopu Čudesne šume, ljubitelji prirode imali su priliku da isprobaju zip-lajn, avantura park, da se provozaju žičarom, a potrudili smo se da i najmlađi imaju dosta aktivnosti. Uz pomoć kompanije Mozzart, koja je prepoznala potencijal festivala kao društveno odgovorne manifestacije od značaja za valjevski region i Srbiju, uspeli smo i ove godine posetiocima da obezbedimo jedinstveno festivalsko iskustvo. Nastojaćemo da tradiciju odličnog provoda i pozitivne energije održimo i u narednim godinama“, poručio je Matija Tripković iz Mountain Music Festa.

Festival je organizovan je u skladu sa Safe Events Srbija protokolom, koji podrazumeva mogućnost prisustva za sve koji su vakcinisani ili imaju antitela usled preležanog virusa Covid-19 ili su negativni na Covid testu.

Više od 3.000 posetilaca je prošlog vikenda rešilo da pobegne iz grada i uživa u muzičko-avanturističkom spektaklu… Uz Mozzartove smernice urezane na drvenim putokazima “krenuli su na vrh”, odnosno učestvovali u podizanju svesti o značaju čuvanja životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari