Ritam NeredaFoto Marko Ristic @zamrznutitonovi

Ritam Nereda velikim koncertom zakazanim za 16. decembar u Hali 2 Novosadskog sajma promovisaće novi album „Novo doba“, a tim povodom dobija ozbiljno pojačanje.

Gosti grupe biće Punk/Oi bend Šank iz Zagreba, kao i novosadski hardcore bend Inside Out.

„Mi smo uvek na našim koncertima podržavali kvalitetne bendove iz regiona. Veoma se radujemo ovom susretu i sigurni smo da će biti veče za pamćenje“ rekli su momci iz benda Ritam Nereda.

Grupa Šank osnovana je 2010. godine. Članovi benda su deo zagrebačke underground punk/Oi!/hardcore scene koji su preko decenije svirali u različitim bendovima, da bi u nekom trenutku odlučili da svoje iskustvo, znanje i energiju pretoče u sopstveni zvuk. Početna ideja bila je da izvode obrade pesama novog talasa, ali nakon prvog okupljanja i zajedničke želje za novim i žešćim zvukom odlučili su da stvaraju svoje autorske pesme. Na zagrebačkoj sceni poznati su po jedinstvenom spoju roka, panka, metala Oi! I ska ritmova. Do sada su objavili pet albuma.

Novosadski hardcore veterani Inside Out nastali su 1993. godine. Nakon mnogobrojnih nastupa tokom turbulentnih devedesetih, 1997. napravili su svoj prvi studijski snimak sa šest pesama. Krajem 1997. godine zvanično su prestali sa radom i nakon dve decenije se ponovo aktivirali najavljujući nove autorske pesme i koncerte. Mnogo zreliji i sa mnogo većom posvećenošću, bend od tog momenta postaje vrlo produktivan i kreativan. Inside Out je 2022. godine objavio studijski album „Revolution“ a u oktobru ove godine su objavili i novi spot za pesmu “Your support”.

Pre ovog velikog koncerta u Novom Sadu, bend Ritam Nereda promovisao je album „Novo doba“ u Beču, Nišu, Beogradu i Zagrebu. 2. decembra nastupiće i u banjalučkom klubu KSB zajedno sa bendom Charna.

Ulaznice za koncert u Novom Sadu u prodaji su po ceni od 1500 RSD, putem mreže Gigstix: https://new.gigstix.com/event/ritam-nereda-novi-sad-16-decembar-2023/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari