Povodom 50. rođendana Rolingstounsa planira se dokumentarac koji će govoriti o svim usponima i planovima jedne od najpopularnijih svetskih grupa svih vremena tokom pola veka. Dokumentarac će sadržati neke nikad dosad objavljene snimke, u necenzurisanom izdanju.


Reditelj dokumentarca će biti Brett Morgen, koji je najavio kako će film biti „putovanje kroz 50 godina seksa, droge i rokenrola „. Za sada film i dalje nema svoj naziv, a to će biti prvi autorizovani dokumentarac o jednoj od najpopularnijih grupa na svetu. Njegova premijera biće u septembru.

Osim dokumentarcem, Stounsi će 50. godišnjicu proslaviti i izdavanjem fotomonografije „The Rolling Stones: 50“, koja će u prodaji biti od 12. aprila ove godine.

Iako su se fanovi nadali da će Mik Džeger, Kit Ričards i ostatak ekipe obeležiti svoj jubilej održavanjem svetske turneje, to se neće desiti 2012. godine. Gitarista Ričards kažu da oni još uvek nisu spremni za jedan takav poduhvat i da je realističnije očekivati turneju tokom 2013. godine. Prema nekim izvorima pravi razlog je zabrinutost za Kitovo zdravlje, posle povrede glave na Fidžiju 2006. godine.

U decembru su se Stounsi prvi put okupili u studiju (od „Bigger Bang“ turneje 2007) a sa njima je bio i basista Bil Vajmen, koji nije svirao sa njima od 1992. Da li će on biti deo postave za neke buduće nastupe i dalje je nepoznato.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari