Sejo Sekson poručio da namerava da zabrani Neletu Karajliću da izvodi veći deo opusa Zabranjenog pušenja

Ostavite komentar


  1. Evo glazbenika, skladatelja Davora. Sve mi ovo deluje baš šovinistički, nikako multikulturalno i vrlo lično, osvetnički sa puno mržnje. Gledajući i slušaju posleratni opus bivših članova ZP stižemo utisak da je Janković ipak blaga pojava u odnosu na Sučića. Poruka za Sučića- Ne budite licemjerni multikurturalisti, oslobodite se stega prošlosti. I moj narod je prešao preko jama, logora zarad propalo bratstva i jedinstva. Stalno podgrevanje sećanja Je put u nove sukobe.

  2. Kada se napise u naslovu Sejo Sekson mora se u zagradi dodati Zabranjeno pusenje. Iz tog razloga on ne nastupa pod svojim imenom vec koristi staru slavu benda.

  3. U redu. Zabranio je izvođenje njegovih pesama, i to je u redu ako pravno postoji takva mogućnost. Nema potrebe da pojašnjava jer je objašnjenje, blago rečeno, bledo. Za razliku od Seje, Nele je u mnogim emisijama u kojima je gostovao, objasnio do detalja sve teme koje je Sejo sad naveo kao razlog za zabranu izvođenja njegovih pesama. I dosadan je, verujem smisleno, sa tom pričom o Neletovom odlasku iz Sarajeva. Bio je rat, ovaj je mislio da je za njega i porodicu najbolje da ode i otišao je. Ni Sejo ne živi u Sarajevu, a siguran sam da je svestan da današnje SA nije ni senka SA iz vremena osamdesetih. Istini za volju, jedino je tada Sarajevo i bilo tako zanimljivo mesto za život, puno te pozitivne energije. Pre i posle toga Sarajevo je, pa, nije takvo. Sasvim obrnuto. Ni slučajno ne želim da branim „naše“ Karadžića i Mladića, ali Sejo bi trebao da bude svestan da su „njegovi“ ranga Mladića i Karadžića i te kako pravili svinjarije u tom istom opkoljenom Sarajevu i da treba da se kloni stereotipa. Nije istina da nekome nije žao zbog hiljada nastradalih. Ali marketing je neophodan za samopromociju. Na kraju, taj Nele je produžio život Zabranjenom pušenju svojim radom i kreativnošću, i zajedno sa Kusturicom i ostalim članovima benda, ali bez Seje, proneo je te pesme po svetu. Sejo, možda imaš pravo da zabraniš izvođenje tvojih pesama, ali zato ostaješ mali, lokalni muzičar. Uživaj u svojim pesmama.

Ostavite komentar


Scena

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.