Legendarni rok sastav Partibrejkers obeležiće 30 godina postojanja, i jedne od najuticajnijih i najdoslednijih muzičkih karijera u Srbiji i na prostoru bivše Jugoslavije, velikim slavljeničkim koncertom 3. marta u Hali sportova u Beogradu.


„Verovatno će na koncertu biti presek karijere. Imamo nameru da iznenadimo ljude i sviramo neke stvari koje dugo nismo. Nadam se da ćemo uspeti neku novu da odsviramo ili bar neku stvar koju nikad nismo svirali. Nadamo se da ćemo imati dobar zvuk i da će puno ljudi doći da se provesele sa nama“, kaže pevač Zoran Kostić Cane. Ulaznice za veliki koncert Partibrejkersa uskoro će biti u prodaji na blagajni Doma omladine Beograda, kao i preko mreža Card Service i Eventima. Početnih 1.000 ulaznica koštaće samo 800 dinara, dok će ostatak koštati 1.000 dinara.

„Jedan veliki koncert da ne bi pravili više manjih. S obzirom da smo prvi put 1985. godine svirali u Hali sportova znamo da je to OK objekat. Odgovara nam“, naglašava frontmen Brejkersa.

Partibrejkers su za tri decenije objavili niz hvaljenih albuma i izuzetno slušanih pesama, čime su uticali, kao skoro nijedan drugi domaći bend do sada, na brojne druge mlađe izvođače u Srbiji i regionu. Svirali su od malih klupskih prostora poput Dadova i kluba SKC-a, do velikih prostora kao što je stadion Tašmajdan 1996. ili Kalemegdan 1997. godine, pred više stotina, hiljada i desetina hiljada posetilaca.

„Volim tu vrstu muzike – ritam i bluz, pank rok i sve to. Osećam se prijatno što mogu da time pokažem svoju osobenost i različitost. Sve ovo radim iz mogućnosti da kažem što mislim o ovom svetu i ljudima sa kojima živim, da prikažem svoje emocije, da utešim nekog ko se oseća jako usamljeno ili ima frku što se razlikuje od krda“, kaže danas Cane.

Bend su osnovali u Beogradu avgusta 1982. godine Cane, bubnjar Goran Bulatović-Manzanera i gitaristi Nebojša Antonijević-Anton i Ljubiša Kostandinović, a nazvali su se Partibrejkers, kako su sami sebe doživljavali. Prvi nastup imali su 4. oktobra 1982. u beogradskom Dadovu kao predgrupa sastavu The Fifties, a svoj jedinstven spoj panka, garažnog roka i bluza sa dve gitare, bubnjem i glasom, ali bez basa, prvi put su predstavili pesmom „Radio utopija“ na kompilaciji „Ventilator 202“ (1983).

„Ne bi sve ovo radio kad bi se ponovo rodio“, kaže Cane upitan kako gleda na 30 godina Partibrejkersa, i duhovito objašnjava zašto: „Pa, sve sam to već radio jedanput!“

Muzika je najlepša stvar na svetu

„Bilo je teško i zanimljivo. Raslo se i zaljubljivalo, i deca se rađala, putovalo se i družilo, i našli smo Boga, znači jedna sveukupnost. Muzika je najlepša stvar na svetu koja te prikazuje u boljem svetlu nego što jesi… Koliki je trud uložen u sve to, koliko se i dan danas ulaže truda, kako je to u stvari jedna zaludna misija! Što više razmišljam o tome, sve mi je lošije, a u stvari najvažnija je muzika i pesme koje su ostale koje znače ljudima“, kaže Cane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari