Super kosmička ekipa Tihi Talas najavljuje svirku u Novom Sadu 1Foto: Dušan Dušanović

Tihi Talas je kosmički pop duo koji čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić koje žive i stvaraju u Beogradu, a njihova svirka u Novom Sadu biće održana u petak, 17. februara u 21 sat, u prostoru CK13.

Pored njih dve kosmički bend čine Darja Cvetković na gitari, Alex Vujić Ohlsen na bas gitari i Damjan Aleksić na bubnjevima.

– Obožavamo da sviramo uživo sa bendom i mnogo se sigurnije sećamo kad imamo njih pored sebe. Super smo ekipa. U Novom Sadu sviraćemo prvi put sve pesme sa EP-a i novog albuma, a imamo i malo iznenađenje. Tamarama će nam pružati podršku, puštaće sanjivu muziku pre i posle svirke – kažu iz benda.

Njihov album “Soba snova” izašao je 1. novembra i ima devet pesama. Prethodila su mu dva singla sa albuma – “Jul” i “Mesec”.

– Naziv albuma je nastao јoš pre godinu dana, inspirisan sobom – Tijaninim kućnim studiom, u kojoj su sve pesme nastale i snimljene. Soba snova je mozda malo mračniji i zreliji album od Mikrokosmosa – zadržale smo naravno naš sanjivi i sint zvuk za koji verujemo da je sad vec prepoznatljiv – ukazuju iz grupe.

Prema njihovim rečima, pesme za album su nastajale na razlicite načine.

– Neke su spoj mojih starih tekstova i Tijaninih starih matrica, neke smo radile od početka zajedno, a novina je i da imamo prve zajedničke tekstove – za Sunce i oblake i Nema te – kaže Teodora.

Pesma Sunce i oblaci, dodaje ona, nastala je pre njihovog prvog nastupa sa bendom na festivalu Više manje zauvijek.

– Tijana je kod kuće svirala da bi se opustila pred svirku i napisala početak pesme, i tekst i melodiju. Pustila mi je pesmu pred sam nastup i ja sam se oduševila, pa sam odmah sutradan napisala ostatak teksta – priča ona i najavljuje da za pesmu Sijalice pripremaju i spot, koji je u post – produkciji, te očekuju da će uskoro biti gotov.

Za kraj, Teodora dodaje – Ovo je naš prvi nastup u Novom Sadu, od nadamo se mnogih i jedva čekamo da dođemo!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari