Serbia Fashion Week i Nacionalna komora za modu Srbije i ove godine pokreće platformu za prepoznavanje i podršku mladih dizajnera, Fashion Talent Design Competition – FTDCi European Fashion Talent Design Competition – EFTDC. Cilj ovog takmičenja je da se mladim dizajnerima pruži mogućnost ostvarivanja i razvoja međunarodne karijere u modnoj industriji.

Kandidati koji mogu da se prijave su studenti modnog dizajna i drugih kreativnih smerova, ali i mladi dizajneri do 30 godina starosti. Takmičare koji osvoje prva tri mesta očekuju izuzetne nagrade, koje će im omogućiti probijanje na modnom tržištu i prepoznatljivost. Pobednika nacionalnog takmičenja FTDC očekuje besplatno predstavljanje kolekcije na najvećem svetskom modnom festivalu mladih talenata „FashionClash festival“-u u Holandiji 2017. godine, dok je nagrada koju prima pobednik evropskog takmičenja besplatno predstavljanje kolekcije na prolećnom izdanju SFW2017.

Za učešće na takmičenju potrebno je na adresu Nacionalne komore za modu Srbije (Bulevar Cara Lazara 79b, 21000 Novi Sad, Srbija) dostaviti sledeća dokumenta: prijavu za takmičenje (preuzeti sa sajta www.serbiafashionweek.com), kratku biografiju i pet umetničkih skica iz propisanih kategorija u A3 formatu plus CD sa skeniranim radovima, a istu dokumentaciju (prijavu za takmičenje, kratku biografiju i pet skeniranih umetničkih skica) treba dostaviti i na e-mail adresu serbiafw.ftdcŽgmail.com.

Kriterijumi za ocenjivanje biće originalnost, autentičnost, usklađenost i forma, tehnička izvodljivost i drugo. Rok za prijavu i slanje radova na takmičenje je 6. mart 2016. godine. Nakon zatvaranja konkursa, žiri odlučujeko će ući u top 10 polufinalista. Polufinalisti trebada realizuju i izrade jedan model po svom izboru od skica koje su dostavili na takmičenje. Model i skice sa kojima su aplicirali prikazaće u okviru aprilskog Serbia Fashion Week-a, 8. aprila u 12 časova (The Jury Day). Žiri će tada odlučiti koja će tri mlada dizajnera, i nacionalnog i evropskog takmičenja, ući u finale i prikazati svoju kolekciju od pet modela besplatno u okviru jesenjeg izdanja SFW2016. Na jesenjem SFW-u će žiri odlučiti ko je osvojio vredne nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari